18:58 02.01.2024

Зеленський і прем'єр Великої Британії обговорили подальшу оборонну співпрацю з акцентом на ППО та далекобійні засоби

1 хв читати
Зеленський і прем'єр Великої Британії обговорили подальшу оборонну співпрацю з акцентом на ППО та далекобійні засоби

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у телефонній розмові обговорили продовження оборонного співробітництва з акцентом на посилення протиповітряної оборони та розширення далекобійних можливостей ЗСУ.

"Провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком Розповів про продовження російського повітряного терору проти українських міст. За 5 останніх діб ворог випустив по Україні щонайменше 500 ракет і дронів", - написав глава Української держави в телеграм-каналі у вівторок.

Зеленський подякував Великій Британії "за суттєвий і різнобічний внесок у міцність української ППО, зокрема радарами, передовими противодроновими системами та ракетами". Як зазначив президент, у розмові з британським прем'єром вони обговорили "продовження оборонного співробітництва з акцентом на подальше посилення ППО і далекобійних можливостей ЗСУ".

Також сторони "відзначили продуктивну роботу над двосторонньою угодою про гарантії безпеки для України в рамках вільнюської декларації країн "Великої сімки". "Маємо якнайшвидше її фіналізувати", - переконаний Зеленський.

"Також скоординували позиції щодо Української Формули миру напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів і спільну роботу над конкретними пунктами Формули миру", - інформував президент України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА