19:57 29.12.2023

Байден закликав Конгрес у 2024 році якнайшвидше схвалити додаткове фінансування України

2 хв читати
Байден закликав Конгрес у 2024 році якнайшвидше схвалити додаткове фінансування України

Президент США Джо Байден у п'ятницю знову закликав Конгрес активізувати у 2024 році процес затвердження додаткового фінансування України.

"Американський народ може пишатися життями, які ми допомогли врятувати, і підтримкою, яку ми надали Україні, що захищає свій народ, свою свободу і свою незалежність. Але якщо Конгрес не вживе термінових заходів у новому році, ми не зможемо продовжувати відправляти зброю і життєво важливі системи ППО, необхідні Україні для захисту свого народу. Конгрес має зробити крок уперед і діяти без подальших зволікань", - ідеться в заяві Байдена, розміщеній на сайті Білого дому.

Президент США також зазначив, що ранкова ракетна атака, завдана РФ по Україні, - це "суворе нагадування всьому світу про те, що після майже двох років цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну і поневолити її народ. Його необхідно зупинити".

Байден також наголосив, що ставки у війні виходять за межі України та зачіпають увесь Альянс НАТО, безпеку Європи та майбутнє трансатлантичних відносин, оскільки президент РФ Володимир Путін не лише намагається знищити Україну, а й загрожує деяким американським союзникам по НАТО.

"Коли диктаторам і автократам дозволяють безкарно орудувати в Європі, зростає ризик того, що Сполучені Штати виявляться втягнутими в цей процес безпосередньо. І наслідки цього відбиваються на всьому світі. Ось чому Сполучені Штати об'єднали коаліцію з понад 50 країн, щоб підтримати захист України", - зазначив Байден.

Раніше в грудні представник Ради Національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що адміністрація Байдена розраховує на узгодження в Конгресі допомоги Україні на початку січня.

До цього повідомлялося, що сенатори США від обох партій дійшли висновку, що питання про виділення коштів для подальшої допомоги Україні доведеться вирішувати вже в січні - після перерви на різдвяні та новорічні свята. Планується, що Сенат США відновить роботу 8 січня.

У Палаті представників США також пообіцяли повернутися до цієї теми 2024 року.

У жовтні Байден надіслав до Конгресу запит на додаткове фінансування, включно з наданням фінансової допомоги Україні в розмірі $61,4 млрд строком на рік.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА