19:05 13.12.2023

Туск у ЄС: Намагатимуся знайти новий підхід, щоб переконати Орбана

2 хв читати
Туск у ЄС: Намагатимуся знайти новий підхід, щоб переконати Орбана

Новопризначений прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск каже, що спробує знайти "нові ключі" підходу, щоб переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у необхідності позитивного рішення для України на майбутньому саміті Європейського союзу, що пройде в Брюсселі 14-15 грудня.

Це випливає з його слів, які він сказав журналістам у середу в Брюсселі після прибуття на саміт ЄС-Західні Балкани, який проходить безпосередньо перед засіданням Європейської ради. Прем'єр-міністр Польщі Туск і його уряд були приведені до присяги якраз цього дня, і його участь у засіданні Європейської ради - перша на цій посаді. Раніше Туск також обіймав посаду президента Євроради в період з 2014 до 2019 року, які припали на початок російської агресії проти України.

За словами Туска, "найважливіше - щоб Європа ефективно підтримувала Україну". "Я не можу прийняти будь-який настрій апатії або втоми від України. Це неприйнятно. Насправді ми говоримо не лише про Україну і війну, і Росію. Ми говоримо про наше майбутнє. Це однаково важливо для всієї спільноти. Сьогодні і завтра я почну з переконання. (Між 26 країнами, які підтримують Україну і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном) - реальний розрив. Я намагатимуся знайти нові ключі, щоб переконати не лише Орбана. Орбан - дуже прагматичний політик. Вважайте це компліментом", - сказав прем'єр-міністр Польщі.

Туск також заявив, що "щасливий бути тут". "Польща повернулася в Європу, і для мене це найважливіший момент мого політичного життя. Це було нелегке завдання. Але для мене також це дуже особливий момент через геополітичний контекст. Я трохи засмучений, що за фактом нічого не змінилося. Ситуація стає дедалі гіршою, коли йдеться про Україну і російську агресію. Можливо, ви пам'ятаєте, що у мене була особлива репутація, коли я був президентом Європейської ради, щодо того, що я був одержимий Росією. Мені не приносить задоволення той факт, що я мав рацію. Я б хотів виявитися неправим", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА