10:03 22.08.2023

Лідери Балканських країн ухвалили Декларацію на підтримку України

2 мин читать
Лідери Балканських країн ухвалили Декларацію на підтримку України

Президенти Балканських країн, України та Молдови заявили, що вторгнення Росії в Україну є поворотним моментом для Європи.

"Вторгнення Росії в Україну є поворотним моментом для Європи, що створює новий рівень усвідомлення спільних принципів, єдності та спільного майбутнього в межах ЄС. Це критичний час для безпеки, миру та стабільності нашого Європейського континенту. Закони та принципи, які так довго сприяли стабільному й передбачуваному порядку європейської безпеки, були порушені, і ми знову стаємо свідками прояву згубних наслідків ревізіонізму", - ідеться в Декларації, ухваленій на зустрічі в Афінах у понеділок.

Президенти висловлюють "нашу непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що ґрунтується на цінностях демократії та верховенства права".

"Під час сьогоднішніх дискусій в Афінах ми висловили підтримку та вдячність президенту України Володимиру Зеленському за його наполегливі зусилля, спрямовані на встановлення принципів миру у його Формулі миру відповідно до Статуту ООН. Ми також привітали зусилля Генеральної Асамблеї ООН, спрямовані на сприяння всеосяжному, справедливому й тривалому миру в Україні", - йдеться в тексті.

"Ми наголосили, що Західні Балкани, Україна та Республіка Молдова, географічно прилеглі до держав-членів ЄС, мають спільну європейську спадщину, історію та майбутнє, визначене спільними можливостями й викликами", - зазначено в Декларації.

Її підписали президенти Сербії, Молдови, України, Греції, прем'єр-міністри Греції, Румунії, Албанії, Боснії і Герцеговини, Північної Македонії, Болгарії та Хорватії.

Джерело: https://president.gov.ua/news/deklaraciya-afinskogo-samitu-85057

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

57% украинцев считают, что Украина скорее или полностью является демократической страной – КМИС

Глава Еврокомиссии: скоро свободная Украина станет частью Европейского союза

Израиль готов воевать без военной помощи США

Во втором полуфинале определены последние 10 участников финала "Евровидение-2024"

Госдеп США анонсировал поставки новых вооружений Украине в ближайшие недели

Зеленский обсудил подготовку к Саммиту мира с главой Еврокомиссии

Виталий Кличко встретился с послами стран G7 и ЕС по случаю Дня Европы

Нардепы из "Евросолидарности" попросили главу СБУ отреагировать на выступление "Квартала-95", которое вызвало возмущение у военных

Во втором туре президентских выборов и на парламентских выборах в Северной Македонии побеждает оппозиция

Еврейская конфедерация Украины призвала Верховную Раду признать ХАМАС террористической организацией

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА