12:56 25.04.2023

Група Єрмака-Макфола пропонує запровадити повні санкції проти російських нафтогазових компаній і "Росатома"

2 хв читати
Група Єрмака-Макфола пропонує запровадити повні санкції проти російських нафтогазових компаній і "Росатома"

Міжнародна робоча група із санкцій проти Росії Єрмака-Макфола пропонує припинити прямі постачання російського газу до Європейського Союзу (ЄС), за винятком транзитних через Україну, створити в Україні буфер для зберігання газу та запровадити повні санкції проти російських нафтогазових компаній.

Це випливає з "Плану дій 2.0" щодо посилення санкцій проти РФ, розміщеного на сайті Стенфордського університету.

"Припинити прямі постачання російського газу до Європейського Союзу (ЄС), за винятком транзитних через Україну... Зокрема цей захід припинить використання Росією газопроводу "Турецький потік" для постачань газу до ЄС. Окрім того, ми запропонували санкції, що забороняють імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ) до Європи", - йдеться в документі.

"Ми закликаємо партнерів України у Східній Азії (наприклад Японію, Південну Корею і Тайвань), які суттєво скоротили закупівлі російських енергоносіїв, наслідувати приклад Європи і припинити купувати російську енергію", - зазначають автори.

Вони також пропонують запровадити повні санкції щодо всіх російських нафтогазових компаній, зокрема таких як "Газпром", "Газпромнефть", "Роснефть", "Сургутнефтегаз", "Лукойл", "Татнефть, "Транснефть", "Сибур", "Зарубежнефть" тощо з обмеженими винятками для дотримання граничних цін на нафту.

У документі також пропонується запровадити повні санкції проти Газпромбанку, який раніше був звільнений від санкцій для полегшення торгівлі енергією. "Коаліційним урядам слід запровадити 100-відсотковий податок на будь-яку вигоду, одержувану нафтовими і газовими компаніями, такими як Total і SLB, від операцій у Росії або Білорусі з 24 лютого, 2022 року, водночас усі виручені кошти буде спрямовано на підтримку відновлення України", - йдеться в тексті.

"Ми закликаємо всі країни коаліції запровадити санкції проти "Росатома". Як ми вперше рекомендували в документі нашої робочої групи № 8, 1, ми пропонуємо заборону на російський уран, а також персональні санкції щодо керівництва "Росатома" і посадових осіб "Росатома", які працюють в Україні", - зазначають автори.

Джерело https://fsi.stanford.edu/working-group-sanctions?fbclid=IwAR3vN9X7GQEE_B93jvxDCXpzmPavI-pEw_ldy7bhqQsX649eoNdxjtql-FU

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА