12:12 05.07.2022

У Нацраді з відновлення України готують зміни до Конституції – нардеп

2 хв читати
У Нацраді з відновлення України готують зміни до Конституції – нардеп

Підгрупи Національної ради з відновлення України від наслідків війни працюють над змінами до Основного закону, повідомила представник Верховної Ради у Конституційному Суді (КС) Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу").

"На даний час підгрупи Національної ради вже працюють над розробкою відповідних пропозицій змін до Конституції України, а також над розробкою Кодексу конституційного судочинства", - написала Совгиря у вівторок у телеграмі.

Вона зазначила, що згідно з оприлюдненими планами щодо відновлення України у воєнний та післявоєнний періоди, першочерговим завданням у сфері конституційної юстиції є вирішення питання щодо добору суддів Конституційного Суду.

"Але на цьому заходи з реформи регулювання діяльності Конституційного Суду не закінчуються. В короткостроковій перспективі передбачається запровадити додатковий перехідний період для втрати чинності законами, які визнаються Конституційним Судом як неконституційні в умовах воєнного стану - протягом трьох місяців після завершення воєнного стану. Також передбачаються заходи з підвищення прозорості діяльності КСУ через розширення переліку інформації про його діяльність, яка підлягатиме періодичному оприлюдненню", - зазначила народний депутат.

За її словами, у середньостроковій та довгостроковій перспективі передбачається доопрацювати процедури притягнення суддів Конституційного Суду до дисциплінарної відповідальності; удосконалити процедури діяльності КС; порядок розгляду справ конституційного провадження; підвищити ефективність моніторингу дотримання суддями КС антикорупційного законодавства.

"Реалізація цих завдань передбачає внесення змін як до поточного законодавства, так і до Конституції України - протягом 2022-2026 років", - зазначила Совгиря.

Джерело: https://t.me/VRU_CCU_news/506

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА