17:51 20.07.2021

Нардеп Герасимов: За рік після зриву спецоперації щодо "вагнерівців" Зеленський пройшов шлях до "явки з повинною"

2 хв читати
Нардеп Герасимов: За рік після зриву спецоперації щодо "вагнерівців" Зеленський пройшов шлях до "явки з повинною"

Сім спецоперацій українських розвідників були зірвані в липні-грудні 2020 року, внаслідок чого загинули громадяни України, повідомив співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов, пославшись на інформацію українських журналістів.

Як повідомляється на сайті "Європейської солідарності" у вівторок, під час виступу з трибуни Верховної Ради Герасимов зазначив, що наступного тижня минає рік, як з Офісу президента злили інформацію з грифом "цілком таємно" про операцію українських спецслужб із затримання російських терористів з ПВК "Вагнера".

"За цей рік Зеленський (президент України Володимир Зеленський - ІФ) пройшов довгий шлях від брехні, що операція - вигадка, до явки з повинною, що операція не просто була, а це він особисто про щось попередив Лукашенка (президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС і США не визнають законно обраним, - ІФ). Але за рік ми так і не наблизилися до головної відповіді - хто є російським кротом? Хоча для більшості свідомих українців це "секрет Полішинеля", - сказав парламентарій Герасимов.

Співголова фракції зазначив, що влада системно переслідує бойових генералів, ветеранів, волонтерів, патріотів, усіх, хто у 2014-2015 роках зламав плани керівництва РФ щодо України.

"Цю деградацію бачать наші союзники. Журналісти подейкують, що західні партнери вже не надають так беззастережно розвіддані, як це було за Порошенка. Зокрема через використання Банковою українських розвідників для викрадення судді Чауса із території дружньої Молдови. Це призвело не лише до репутаційних втрат України, а й до напруження відносин Зеленського і Санду, яка вимагає відповідей на неприємні запитання", - констатує Герасимов.

За його словами, те, що відбувається, - це "це ланки одного ланцюга, на якому Зеленський хоче завести нас геть від НАТО та ЄС. Хоча це пряме порушення 102-ї статті Конституції".

Політик також назвав прикладом спроби узурпувати владу, коли Офіс президента "нацькував ручне ДБР проти Верховного Суду, тому що там визнали, що Зеленський порушив закон". "І замість того, щоб піти, як обіцяв, він використовує правоохоронців для тиску на суддів, бо їхнє рішення йому не подобається... Зеленський зробив іще один крок до "лукашенкізації" України. Я так розумію, що його фракції, яка йому допомагає в цьому, дуже подобається сучасний режим у Білорусі", - резюмував Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА