09:27 19.03.2021

Сенатор Круз обіцяє блокувати затвердження першого заступника держсекретаря США до "повного пакету" санкцій проти "Північного потоку-2"

2 хв читати
Сенатор Круз обіцяє блокувати затвердження першого заступника держсекретаря США до "повного пакету" санкцій проти "Північного потоку-2"

Сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз заявив, що блокуватиме затвердження Венді Шерман на посаду першого заступника держсекретаря США і деяких інших кандидатів на посади в Держдепі, доки Білий дім не впровадить санкцій проти компаній, задіяних у реалізації проекту "Північний потік 2".

"Я не припиню блокування кандидатури Венді Шерман і блокуватиму інші майбутні кандидатури в Держдеп, доки повний пакет санкцій, передбачених конгресом, не буде насправді впроваджений проти судів і компаній, які відіграють ключову роль у завершенні газопроводу", - йдеться в заяві Круза.

Сенатор не вперше вдається до такого прийому, щоб спробувати змусити адміністрацію США жорсткіше діяти проти "Північного потоку 2". Він використовує право, яке є у кожного сенатора, призупинити розгляд того чи іншого питання. Завдяки цьому механізму Круз може довго не допускати до голосування питання про затвердження кандидатів на ключові посади в адміністрації Байдена.

На початку березня Круз оголосив, що блокуватиме затвердження Вільяма Бернса директором ЦРУ, щоб домогтися більш жорстких санкцій проти "Північного потоку 2". Однак у підсумку в четвер Сенат затвердив його кандидатуру.

Сам сенатор від Техасу пояснив у четвер, що погодився розблокувати процедуру затвердження Бернса після того, як Держдеп закликав компанії, що працюють над "Північним потоком 2", припинити цю роботу, щоб не наражатися на ризик американських санкцій.

Круз, який і в минулі роки брав активну участь в ініціативах Конгресу проти "Північного потоку 2", домагається, щоб адміністрація США швидше представила список нових об'єктів для санкцій. Нещодавно Білий дім передав такий список, проте, по суті, в ньому лише залишалися в силі санкції, впроваджені попередньою адміністрацією.

У США багато конгресменів (і республіканці, і демократи) виступають за посилення санкційного тиску на "Північний потік 2". В адміністрації президента США Джо Байдена згодні, що потрібно намагатися перешкодити завершенню будівництва цього газопроводу. Але водночас Білий дім хотів би поліпшити відносини США з ФРН, які сильно постраждали під час Дональда Трампа. З цієї причини, як зазначають американські ЗМІ, Байден, не бажаючи дратувати Берлін, поки що утримується від більш рішучих дій проти проекту газопроводу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА