18:44 15.10.2020

Вихід РФ із консультацій щодо МН-17 - це красномовне свідчення її страху перед правдою про те, що сталося в небі над Донбасом - Кулеба

1 хв читати
Вихід РФ із консультацій щодо МН-17 - це красномовне свідчення її страху перед правдою про те, що сталося в небі над Донбасом - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Стефом Блоком заявив, що вихід РФ із тристоронніх консультацій із Нідерландами та Австралією щодо міжнародно-правової відповідальності за аварію літака рейсу MH-17 свідчить про небажання Кремля встановити відповідальних за трагедію.

"Вихід РФ із консультацій щодо МН17 - це красномовне свідчення її страху перед правдою про те, що сталося 17 липня 2014 року в небі над Донбасом", - наводить слова Кулеби прес-служба Міністерства закордонних справ України в четвер.

Як зазначено, ключовою темою розмови стала взаємодія в притягненні винних за збиття МН-17 у рамках судових процесів у Нідерландах та міжнародних судових інстанціях.

Міністр зазначив, що Україна, однак, завжди була відкритою до співробітництва та надавала всю необхідну інформацію голландській владі у зазначеній справі.

Кулеба і Блок також домовилися продовжувати співробітництво з метою встановлення справедливості та притягнення винних до відповідальності.

Крім того, глава МЗС Нідерландів позитивно оцінив приєднання України як третьої сторони до міждержавного позову Нідерландів проти Російської Федерації в Європейському суді з прав людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА