14:52 04.09.2020

Катеринчук балотуватиметься в мери Києва

2 хв читати
Катеринчук балотуватиметься в мери Києва

Лідер Європейської партії України, колишній народний депутат Микола Катеринчук балотуватиметься в мери Києва від Європейської партії України, повідомляє в п'ятницю прес-служба політсили.

3 вересня відбувся позачерговий з'їзд Європейської партії України, делегати якого ухвалили рішення про участь партії в місцевих виборах 25 жовтня. Київська міська організація партії висунула кандидатуру Катеринчука на посаду міського голови Києва.

"На місцевих виборах наше завдання - усунути мерів-бариг та їхні команди від місцевих бюджетів. Дискусія навколо мера Києва або мера будь-якого іншого міста - або це має бути господарник, або спортсмен, або політик - беззмістовна. Громадам потрібен мер, який займатиметься не власним збагаченням, а поліпшенням рівня життя своїх городян", - зазначив Катеринчук.

За його словами, Європейська партія України пропонує "зрозумілі шляхи та підходи розвитку місцевих громад", назваваючи однією з найуспішніших моделей взаємодії суспільства і влади модель Європейського Союзу, яка передбачає прозорість і підзвітність влади суспільству.

У партії назвали першим завданням мерів і голів ОТГ від Європейської партії України після перемоги на місцевих виборах обов'язковий аудит видатків місцевих бюджетів.

Катеринчук - професійний юрист, адвокат, доктор юридичних наук. Був народним депутатом України у Верховній Раді IV-VII скликань - з 2002 до 2014 року - у складі фракцій "Наша Україна", "Наша Україна - Народна самооборона", "Батьківщина". У 2006 році очолив створену тому самого року Європейську партію України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА