17:10 02.07.2020

У ЄС назвали "тривожним сигналом" повідомлення про відставку глави НБУ - заява

2 хв читати
У ЄС назвали "тривожним сигналом" повідомлення про відставку глави НБУ - заява

В Європейському Союзі заявляють, що відставка глави Національного банку України Якова Смолія, причиною якої він назвав політичний тиск, є "тривожним сигналом", і виступили за самостійну роль НБУ.

З такою заявою в четвер у Брюсселі виступив офіційний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Пітер Стано.

"Оголошення про відставку глави Національного банку України Якова Смолія на тлі ймовірного політичного тиску є тривожним сигналом. Банк має зберігати здатність самостійно виконувати свою роль. Підривання цієї важливої інституції ставить під загрозу авторитет і підтримку програми реформ в Україні", - заявив він.

Стано констатував, що "шлях до реформ в Україні непростий, особливо за нинішніх виняткових обставин пандемії коронавірусу". "Європейський Союз буде і надалі підтримувати Україну в проведенні таких необхідних реформ і розраховує на те, що українська влада збереже свій рівень прихильності", - наголосив представник ЄС.

Він також нагадав, що створення сильного і незалежного Національного банку стало фундаментальним досягненням для України, що, "як і раніше, має вирішальне значення для майбутнього успіху країни". "Останніми роками Національний банк України зробив сміливі і такі необхідні кроки для забезпечення макрофінансової стабільності України та сприяння стійкому відновленню економіки. Політика банку добре послужила українській економіці та українському народу завдяки стабілізації національної валюти, зниженню інфляції та збільшенню іноземних резервів, реструктуризації всього банківського сектору та поверненню активів, утрачених унаслідок банківського шахрайства", - додав Стано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА