15:36 27.06.2020

Зеленський відвідав синагогу Хабад у Херсонській області, яку в квітні намагалися підпалити зловмисники

1 хв читати
Зеленський відвідав синагогу Хабад у Херсонській області, яку в квітні намагалися підпалити зловмисники

Президент України Володимир Зеленський відвідав синагогу Хабад на Херсонщині, яку в квітні цього року намагалися підпалити зловмисники.

"Двох підозрюваних у цьому злочині затримали через три тижні після інциденту. Глава держави зустрівся з головним рабином Херсона і Херсонської області Іосифом-Іцхаком Вольфом і оглянув відремонтовані частини будівлі, пошкоджені під час спроби підпалу", - повідомляє в суботу прес-служба глави держави.

Іосиф-Іцхак Вольф подякував президенту за швидку реакцію української влади на цей акт антисемітизму.

Зеленський і головний рабин регіону вручили листи-подяки начальникові поліції Херсонської області Олександру Прокудіну та главі СБУ в регіоні Сергію Криворучку за швидке розкриття злочину.

"Головне навіть не те, що це швидкий і правильний результат. Я думаю, що найголовніше – і це сталося – що всі люди бачать, що в Україні є громадяни України. І, незважаючи на національність, віросповідання, всі вони захищені державою Україна, нашими інституціями, нашими правоохоронцями. Найголовніше – щоб усі почувалися тут, як люди", - заявив президент.

Синагога Хабад побудована в 1895 році. До 1941 року вона діяла як молитовний будинок. Після капітального ремонту та реставрації синагога відкрилася 14 вересня 2010 року. У громаді працюють єврейська школа й дитячий садок, здійснюються щоденні триразові молитви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА