20:54 05.03.2020

Путін та Ердоган погодили документ щодо Ідлібу

2 хв читати
Путін та Ердоган погодили документ щодо Ідлібу

Президенти Росії та Туреччини Володимир Путін та Реджеп Таїп Ердоган за підсумками консультацій у Москві в четвер виробили спільний документ, який закріплює домовленості щодо нормалізації ситуації в Ідлібі.

"За підсумками наших переговорів ми погодили спільний документ, положення якого оголосять міністри закордонних справ. У ньому викладені ті рішення, які ми разом з президентом Турецької Республіки паном Ердоганом виробили під час сьогоднішніх понад шестигодинних консультацій", - сказав Путін за підсумками переговорів з Ердоганом.

Після переговорів Ердоган повідомив, що Росія і Туреччина досягли згоди щодо припинення вогню в сирійському Ідлібі з 00:01 6 березня.

"У найкоротший термін ми здійснимо режим припинення вогню, і слідом за цим погодимо наступні кроки. Сьогодні вночі, починаючи з 00:01, тобто саме опівночі з 5 на 6 березня, буде запроваджено режим припинення вогню", - сказав Ердоган.

Він наголосив, що для впровадження сталого режиму припинення вогню "буде зроблено всі необхідні кроки". "Наше завдання полягає в тому, щоб не посилювати гуманітарної ситуації в цьому регіоні. Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб надати необхідну допомогу всім нужденним, також ми забезпечимо полегшення повернення біженців на свої місця проживання", - сказав Ердоган.

Водночас він наголосив, що Туреччина залишає за собою право на дії у відповідь у разі нападу з боку сирійських урядових сил. "У цьому процесі Туреччина зберігає за собою право відповісти на всілякі напади з боку режиму своїми силами", - сказав Ердоган.

Він пообіцяв, що в цьому питанні Туреччина буде в контакті з Росією. "У цьому процесі ми з моїм дорогим другом будемо в контакті, і продовжуватимуть контакти наші відповідні органи", - зазначив президент Туреччини.

Лідери провели за столом переговорів майже шість годин, спочатку Путін та Ердоган спілкувалися віч-на-віч три години, потім до них приєдналися члени делегацій. У складі російської та турецької делегацій, що були в Кремлі на переговорах, зокрема, глави зовнішньополітичних та оборонних відомств двох країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА