21:29 28.01.2020

США пропонують надати палестинській державі доступ до двох ізраїльських портів

1 хв читати
США пропонують надати палестинській державі доступ до двох ізраїльських портів

Американський план з близькосхідного врегулювання передбачає, що палестинська держава отримає можливість використовувати інфраструктуру ізраїльських портів Хайфа і Ашдод, повідомляє Білий дім.

У поясненнях до плану американська адміністрація зазначає, що "палестинці зможуть використовувати і управляти об'єктами на території портів Хайфа і Ашдод".

Крім того, палестинській стороні буде дозволено відкрити курорт на північному березі Мертвого моря. Також план передбачає "продовження палестинських сільгосппроектів в Йорданській долині. Сама долина, згідно з планом США, повинна бути де-факто під контролем Ізраїлю.

У плані також зазначається, що палестинські біженці не матимуть можливості селитися в Ізраїлі, оскільки їм буде наданий вибір: або жити на території палестинської держави, або відправитися в третю країну.

Пильна увага в плані приділяється економічному розвитку палестинських територій. План економрозвитку передбачає виділення палестинській стороні $ 50 млрд. Це, згідно з розрахунками авторів плану дозволить створити мільйон робочих мет і збільшити ВВП Палестини більш ніж удвічі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА