12:49 12.10.2019

Пристайко заперечує тиск США на Україну в наданні військової допомоги, щоб змусити Київ до розслідування щодо Burisma

2 хв читати
Пристайко заперечує тиск США на Україну в наданні військової допомоги, щоб змусити Київ до розслідування щодо Burisma

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заперечує тиск з боку США на Україну наданням військової допомоги з метою змусити Київ почати розслідування щодо компанії Burisma ("Бурісма").

"Дилема, що або ми отримаємо допомогу в $250 млн, або співпрацюватимемо з Джуліані (особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані - ІФ) - абсолютна брехня. Я був присутній на всіх зустрічах і розмовах", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Газета The Hill повідомила, що демократи з Палати представників США запросили до 15 жовтня в Пентагоні і в Адміністративно-бюджетному управлінні при Білому домі документи, пов'язані з фінансовою військовою допомогою Україні.

"Прикладена повістка містить вимогу (надати - ІФ) документи, необхідні комітетам, щоб вивчити послідовність подій і причини, що стояли за рішенням Білого дому затримати вкрай необхідну військову допомогу Україні, схвалену Конгресом США для протидії російській агресії", - йдеться в листі конгресменів.

Раніше повідомлялося, що Трамп затримував надання допомоги Україні. Демократи вважали, що він робив це з метою змусити Київ допомагати йому в питанні розслідування щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена. Однак Трамп запевнив, що це не так: допомогу якийсь час він затримував, оскільки був незадоволений тим, що США активно надають військову допомогу Україні, а європейські країни - ні.

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення розпочати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту президенту Трампу. Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву стосовно змісту телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським у липні. Його на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення.

Низка американських ЗМІ раніше повідомляла, що Трамп 25 липня намагався в телефонній розмові переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування щодо Гантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Джуліані з питання розслідування проти Гантера Байдена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА