12:55 04.09.2019

Зеленський ветував закон про посилення відповідальності за педофілію та запровадження примусової хімічної кастрації

2 хв читати
Зеленський ветував закон про посилення відповідальності за педофілію та запровадження примусової хімічної кастрації

Президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями ухвалений парламентом у липні законопроект №6449 щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені стосовно малолітніх, неповнолітніх та осіб, які не досягли статевої зрілості.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сторінці проходження законопроекту на сайті парламенту в середу. "04.09.2019 - повернуто з пропозиціями президента", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, ВР прийняла законопроект №6449 за основу та в цілому 247 голосами на засіданні 11 липня. 22 липня його було направлено на підпис главі держави.

Законопроект передбачає за зґвалтування малолітніх, окрім позбавлення волі від 10 до 15 років, як це передбачено нині, також примусову хімічну кастрацію. Ухваленим законом ВР також доповнила Кримінальний кодекс статтею 59-1 про примусову хімічну кастрацію, згідно з якою покарання полягає в примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, метою яких є зниження лібідо і сексуальної активності. Законопроектом передбачено, що хімічна кастрація не застосовуватиметься до осіб, які вчинили злочин у віці до 18 років і старше 65 років.

Крім того, законопроект передбачає посилення кримінальної відповідальності за злочини сексуального характеру проти малолітніх і неповнолітніх: позбавлення волі терміном від 7 до 15 років за зґвалтування неповнолітніх (нині - до 12 років). Передбачається також, що над особами, які скоїли зазначені вище злочини, має бути встановлено довічний адміністративний нагляд поліції.

Згідно із законопроектом, розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16-річного віку, каратимуться позбавленням волі на термін до п’яти років (нині можливе обмеження або позбавлення волі на той же термін).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА