16:04 24.07.2019

Тереза Мей перед відставкою підтримала в парламенті Бориса Джонсона

2 хв читати
Тереза Мей перед відставкою підтримала в парламенті Бориса Джонсона

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, яка йде зі своєї посади, заявила в середу, що вона з задоволенням залишає свою посаду екс-главі МЗС Великої Британії Борису Джонсону й упевнена, що наступник упорається з роботою.

"Я рада передати справи новому лідеру Консервативної партії та прем'єр-міністру, з яким я працювала, коли він був у моєму кабінеті міністрів ..., який прихильний тому, щоб утілити в життя вибір британських підданих", - сказала Мей, виступаючи востаннє перед відставкою в британському парламенті.

Вона висловила впевненість у тому, що Джонсон буде "першокласним прем'єром".

Так Мей відповіла на запитання одного з членів парламенту Рут Кедбері, яка звинуватила Бориса Джонсона в тому, що той демонізує мусульман і хоче продати Велику Британію "Дональдові Трампу та його друзям".

Мей також розповіла, що вона продовжить виконувати свої обов'язки в британському парламенті як рядовий член палати громад від округу Мейденгед.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що він "віддає належне відчуттю громадянського обов'язку" Мей.

"Я сподіваюся, що в неї буде трохи спокійніший час як рядового члена палати громад, і можливо, вона навіть допоможе мені протистояти безрозсудним планам її наступника", - зазначив Корбін.

Водночас Корбін заявив, що за останні три роки у Великій Британії загострилися деякі соціальні проблеми, зокрема пов'язані з бідністю і охороною здоров'я.

"Чи відчуває прем'єр-міністр якийсь жаль у зв'язку з цим?" - сказав Корбін.

У відповідь Мей заявила, що вона пишається тими кроками, які вона робила.

Потім Корбін заявив, що Джонсон "не має повноважень від народу", й запитав у Мей, чи не буде кращим варіантом для Джонсона в середу оголосити про загальні вибори, щоб "народ міг вирішити своє майбутнє".

"Ні", - відповіла Мей.

Мей пізніше в середу відбуде до Букінгемського палацу, щоб зняти з себе повноваження прем'єр-міністра Великої Британії.

Джонсона у вівторок обрали лідером Консервативної партії Великої Британії, в середу, як очікується, він обійме посаду прем'єр-міністра Великої Британії, змінивши Терезу Мей. У своїй промові після оголошення результатів виборів він пообіцяв реалізувати Brexit і не допустити до влади лідера лейбористів Джеремі Корбіна.

Джонсон набрав 92153 голоси, його суперник - глава МЗС Великої Британії Джеремі Гант здобув 46656 голосів членів Консервативної партії, загалом у виборах могли взяти участь близько 160 тис. членів Консервативної партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА