12:50 09.07.2019

Климпуш-Цинцадзе покладає відповідальність за її недопуск на саміт Україна-ЄС на прем'єра та Офіс президента

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе покладає відповідальність за її недопуск на саміт Україна-ЄС на прем'єра та Офіс президента

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе покладає відповідальність за її недопуск на саміт Україна-ЄС у понеділок на прем'єр-міністра Володимира Гройсмана й на Офіс президента України.

"Це свідчить про їх недалекоглядність, нерозуміння того, як готується і порядок денний саміту, й документи до нього, декларація і, напевно, свідчить про обмеження державної політики. Якщо в Офісі президента не розуміють, що людина, яка належить до іншої політичної сили, може якісно виконувати свою роботу державну як представник уряду та працювати на національні інтереси країни, то тоді в мене виникає запитання: на чиї інтереси працює Офіс президента України?" - сказала Климпуш-Цинцадзе журналістам у вівторок у Києві.

Посилаючись на представника Офісу президента, віце-прем'єр також наголосила, що ініціатива не пропустити її на саміт надходила від прем'єра Гройсмана.

"Те, що в Офісі президента України не змогли адекватно відреагувати на таку пропозицію і її підтримали, свідчить про те, що і один офіс, і інший невідповідно розцінюють роль віце-прем'єра з питань євроатлантичної інтеграції. Йдеться не про Климпуш-Цинцадзе, йдеться про посадову особу, яка готувала саміт", - додала вона.

Як повідомлялося, напередодні, 8 липня, Климпуш-Цинцадзе не пустили до Маріїнського палацу в Києві для участі в саміті Україна-ЄС. Вона заявила, що це пов'язано з впливом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Від уряду було офіційне подання Офісу президента з переліком тих осіб, які будуть представлені від уряду. Що змінилося між п'ятницею і сьогодні? Я маю підстави вважати, що це рішення було нав'язано Офісу президента з боку глави уряду. Як на мене, це свідчить про саботаж реальної роботи в європейській інтеграції", - сказала віце-прем'єр у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА