16:10 05.07.2019

Парубій сподівається, що 11 липня ВР зможе затвердити в цілому Виборчий кодекс

2 хв читати
Парубій сподівається, що 11 липня ВР зможе затвердити в цілому Виборчий кодекс

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що 11 липня буде достатньо голосів народних депутатів для прийняття в цілому проекту Виборчого кодексу, але зазначає, що багато парламентарів-мажоритарників проти введення системи виборів до Верховної Ради за відкритими списками.

"11 липня об 11 годині ми зможемо вийти на голосування. Попереднє підтвердження щодо підтримки цього законопроекту дали "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", Радикальна партія, "Самопоміч". Я дуже розраховую і на підтримку "Батьківщини". Тобто попередньо можу сказати, що голосів вистачає для того, щоб ми змогли його ухвалити", - сказав він на підсумковій прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Спікер також зазначив, що закликатиме парламентарів бути на пленарному засіданні Верховної Ради 11 липня.

За словами Парубія, наразі набирається 240 голосів парламентарів за законодавчу ініціативу.

Він додав, що, окрім проекту Виборчого кодексу, заплановано розгляд низки інших законопроектів, а також кадрових пропозицій президента України Володимира Зеленського.

"Звичайно, є нюанси: багато мажоритарників проти відкритих списків. Проти них тому, що вони ще до кінця не розібралися у філософії цього закону. На моє переконання, філософія цього закону дає преференції, насамперед мажоритарникам", - пояснив Парубій.

При цьому він повідомив, що в понеділок планує провести презентацію проекту Виборчого кодексу і запрошує на неї депутатів-мажоритарників для професійної дискусії.

Водночас спікер зазначив, що в четвер під знаком питання сама присутність нардепів на пленарному засіданні, додавши, що багато хто працює в регіонах.

"Для мене ключове завдання - підготувати закон і поставити (на голосування - ІФ). Я голосуватиму "за". Я буду всіх, кого зможу, агітувати. Я ніколи не стверджував, що буде ухвалено, тому що розумію, що від багатьох чинників це залежить", - заявив спікер ВР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА