12:52 22.05.2019

"БПП" не підтримує ініціативу Зеленського щодо зміни системи парламентських виборів

1 хв читати
"БПП" не підтримує ініціативу Зеленського щодо зміни системи парламентських виборів

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" не підтримуватиме законопроекту президента України Володимира Зеленського про внесення змін до закону про вибори народних депутатів щодо відмови від мажоритарної складової та зниження прохідного бар'єра до парламенту.

"Пропорційна система із закритими списками - це велика корупція. Ось що нам говорить громадянське суспільство. Тому наша фракція не підтримуватиме цього законопроекту", - сказав голова фракції "БПП" Артур Герасимов із трибуни парламенту на позачерговому засіданні в середу.

Герасимов назвав ініціативу глави держави "фасадними змінами" і повідомив, що "БПП" виступає за те, щоб найближчим часом Верховна Рада зосередилася на розгляді в другому читанні проекту виборчого кодексу, який передбачає пропорційну систему з відкритими списками.

Він наголосив, що зміни виборчого законодавства мають відбуватися відповідно до стандартів ОБСЄ, додавши, що стала практика в демократичних країнах не передбачає внесення таких змін менш ніж за рік до виборів.

"Пропоноване зниження прохідного бар'єра до 3% створює ситуацію політичної безвідповідальності і може бути шляхом до політичної дезінтеграції України, проведення до парламенту регіональних політичних проектів і кишенькових партій, які фінансують олігархи", - заявив голова фракції "БПП".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА