16:46 29.03.2019

Нардеп із "БПП" Кононенко має намір подати позов до одного з європейських судів проти "Радіо Свобода"

2 хв читати
Нардеп із "БПП" Кононенко має намір подати позов до одного з європейських судів проти "Радіо Свобода"

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко має намір подати позов до одного з європейських судів проти "Радіо Свобода" через публікацію недостовірної інформації в телепрограмі "Схеми: корупція в деталях", заявив спікер виборчого штабу кандидата в президенти України П.Порошенко Олег Медведєв.

"Уповноважений заявити, що Ігор Кононенко, якого згадували в цьому розслідуванні, вважає поширену інформацію недостовірною, а також підготовленою з грубими порушеннями журналістських стандартів. І, відповідно, він прийняв рішення найближчим часом подати позов до суду на "Радіо Свобода". Це позов буде не до українського суду, а до одного з європейських судів", - повідомив О.Медведєв на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він також уточнив, що представляти інтереси І.Кононенка в суді буде адвокат Грем Аткінс, який виграв справу П.Порошенка проти британської компанії BBC у Високому суді Лондона.

У свою чергу Г.Аткінс висловив сподівання, що "цей кейс буде досить успішним".

"Я буду радий зібрати команду юристів у Європі для того, щоб відновити репутацію пана Кононенка в цій справі", - сказав адвокат.

За словами Г.Аткінса, він вже розмовляв з І.Кононенком щодо цієї справи.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканалу "UΛ:Перший") у передачі, що вийшла ввечері 28 березня, стверджують, що екс-депутат Верховної Ради від партії "Батьківщина" Дмитро Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" організовував у 2015 році схеми виведення коштів із державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема бізнесменів Ігоря та Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Нардеп І.Кононенко, реагуючи на оприлюднену журналістами інформацію, повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook що в четвер, 28 березня, отримав запит від журналістів проекту "Схеми: корупція в деталях" із проханням надати коментарі для їхньої програми розслідувань, однак програму випустили в ефір, не дочекавшись його відповіді.

"Я переконаний, що це - приклад маніпуляції думкою глядачів і перетворення журналістики в політичну технологію в інтересах певного кандидата в президенти України напередодні виборів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Парламентарій наголосив, що журналісти не надали йому можливості висловити свою офіційну позицію, тому він звертається до керівництва "Радіо Свобода" "дати оцінку щодо порушення авторами програми "Схеми" журналістських стандартів та Кодексу журналістської етики".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА