19:11 04.03.2019

У МЗС України закликали світове співтовариство та правозахисників засудити чергове порушення прав людини в Криму

2 хв читати
У МЗС України закликали світове співтовариство та правозахисників засудити чергове порушення прав людини в Криму

МЗС України висловлює протест Російській Федерації та її окупаційній владі на території Криму з приводу безпідставного затримання архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента і закликає світову спільноту засудити цю подію як порушення прав людини на території окупованого півострова.

"Вимагаємо від кремлівського режиму припинити переслідування на тимчасово окупованих територіях України релігійних діячів і представників конфесій. Закликаємо світове співтовариство, наших міжнародних партнерів, правозахисні організації засудити чергове порушення прав людини в АРК", - йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій у понеділок увечері.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент виконує гуманітарну місію - як глава Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі.

"Зусиллями багатьох людей архієпископа Климента звільнили, проте він залишається під загрозою переслідувань, як і інші громадяни України, які чинять опір окупантам", - додали в МЗС України.

Як повідомлялося, 3 березня вдень в окупованому Сімферополі архієпископа Климента затримали й доправили до відділку поліції. За повідомленням українського омбудсмена Людмили Денісової, архієпископа Климента вивели з автобуса, пояснивши, що в його сумках лежать речі, які нібито він украв із церкви. "Климент запевнив мене, що в поліції лише через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Адвокат Микола Полозов подав заяву до прокуратури за фактом незаконного утримання архієпископа Климента у відділку поліції.

О 20.06 неділі, 3 березня, архієпископа Климента відпустили, не висунувши жодних обвинувачень. "Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу. Він на волі!" - написав М.Полозов у своєму акаунті у Twitter у неділю ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА