15:23 26.01.2019

Н.Савченко висунули кандидатом у президенти України на з'їзді її партії

2 хв читати
Н.Савченко висунули кандидатом у президенти України на з'їзді її партії

Позафракційного народного депутата України Надію Савченко, яка наразі перебуває під арештом у СІЗО за підозрою у спробі повалення державної влади, висунули кандидатом у президенти на з'їзді партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко".

"Делегати з'їзду сьогодні, 26 січня, одностайно підтримали кандидатуру Надії на посаду президента України. Всі документи в ЦВК готові, нам залишилося сплатити внесок. Ми чекаємо відповіді від банку про відкриття рахунку", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" сестра Н.Савченко, голова партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" Віра Савченко в суботу.

За її словами, грошовий внесок для участі Н.Савченко у виборах президента України зібрано з коштів членів партії і людей, які підтримують її, зокрема з-за кордону, наприклад зі США.

Оскільки Н.Савченко перебуває під слідством у СІЗО, то подавати документи для реєстрації її кандидатом у президенти ЦВК буде довірена особа, що передбачено у разі висунення кандидата від партії.

Як повідомлялося, 21 січня Київський апеляційний суд переніс на 5 лютого розгляд апеляції на рішення Шевченківського районного суду м. Києва, який 18 грудня 2018 року продовжив термін утримання під вартою Н.Савченко ще на два місяці.

Н.Савченко, підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (так звана справа "Савченко-Рубана"), перебуває під вартою з 23 березня 2018 року після рішення Верховної Ради про дачу згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА