12:57 07.12.2018

У "Нашому краї" закликають звільнити майже 100 голів РДА за перешкоджання децентралізації

2 хв читати
У "Нашому краї" закликають звільнити майже 100 голів РДА за перешкоджання децентралізації

Партія "Наш край" закликає звільнити 99 голів районних державних адміністрацій (РДА), де гальмується реформа децентралізації, і провести наступні вибори до об'єднаних територіальних громад (ОТГ), заявив народний депутат від партії Сергій Шахов.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба партії, С.Шахов зазначив, що території, де блокується децентралізація, помітно відстають у соціально-економічному розвитку від об'єднаних територіальних громад.

"В об’єднаних територіальних громадах значно вища динаміка зростання власних доходів на одного мешканця, надходжень місцевих податків і зборів. В ОТГ будують дороги, лікарні, садки, школи, центри надання адміністративних послуг. Це підтверджує правильність курсу на децентралізацію та створення об’єднаних громад, і партія “Наш край” бере в цьому активну участь. Натомість блокування децентралізації на окремих територіях видається злочином перед людьми", - сказав нардеп.

Він висловив думку, що голів РДА, де блокується децентралізація, необхідно звільнити з посад.

"Карта децентралізації України сьогодні має вигляд решета. Окремі регіони вкриті ОТГ. Десь їх мало, а десь і зовсім нема. В 99 районах – жодної ОТГ! Отже процес децентралізації свідомо гальмують окремі чиновники, які сидять на фінансових потоках і не хочуть втрачати їх. Таких голів районних державних адміністрацій потрібно негайно звільняти", - зазначив С.Шахов.

Народний депутат від "Нашого краю" закликав владу вжити заходів для прискорення децентралізації.

"Перше: слід провести вибори в майбутніх ОТГ разом із виборами президента та парламенту. Це заощадить кошти та організаційні ресурси. Друге: необхідно визначити кінцевий термін завершення реформи децентралізації, що мобілізує здорові реформаторські сили. Третє: передбачити особисту відповідальність чиновників за гальмування або бездіяльність у реформі децентралізації", - резюмував С.Шахов.

У партії "Наш край" нагадують, що на 23 грудня цього року було призначено вибори до 125 новостворених ОТГ, проте через упровадження воєнного стану в 10 областях вибори відбудуться після завершення особливого правового режиму.

В Україні вже сформовані 874 ОТГ. Найбільше ОТГ у Дніпропетровській області (62), Житомирській (47) та Запорізькій (44). Найменше - в Закарпатській області (6). Доходи місцевих бюджетів за 11 місяців цього року зросли на 39 млрд грн (на 22,5%) порівняно з аналогічним періодом минулого року і становлять 212,5 5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА