18:26 05.10.2018

Країни-члени ГУАМ домовилися просувати в ООН резолюцію щодо вирішення заморожених конфліктів

2 хв читати
Країни-члени ГУАМ домовилися просувати в ООН резолюцію щодо вирішення заморожених конфліктів

Молдова, Україна, Грузія та Азербайджан просуватимуть в Організації Об’єднаних Націй проект резолюції про вирішення заморожених конфліктів. Про це домовилися прем'єр-міністри країн-членів ГУАМ на зустрічі глав урядів країн організації, яка відбулася в п'ятницю в Кишиневі.

На прес-конференції за підсумками зустрічі прем'єр-міністр Молдавії Павел Філіп, заявив, що "країни ГУАМ вирішили об'єднати зусилля в цьому питанні, оскільки заморожені конфлікти - спільна для всіх проблема".

"Процес співпраці у рамках ГУАМ надалі позитивно впливатиме на наші зусилля щодо реалізації спільних цілей зі зміцнення демократії, розвитку економіки і торгівлі між країнами-членами ГУАМ. Не менш важливою є спільна співпраця щодо зміцнення безпеки в нашому регіоні та подоланню викликів, а також протистояння загрозам. Ми дійшли висновку, що регіональна солідарність для гарантування безпеки - це наше першочергове завдання", - заявив П.Філіп.

Він назвав "важливим досягненням Молдови ухвалення резолюції ООН про виведення російських військ із території республіки.

"Ми переконані, що знайти мирне вирішення територіальних конфліктів буде легше, якщо в країні не буде чужих військ та озброєння", - сказав прем'єр-міністр Молдови.

Його підтримав прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе. "Росія, як і раніше, підриває наші зусилля зі створення кращих умов життя для наших громадян, що живуть на окупованих територіях. Від моменту російського вторгнення населення цих регіонів скоротилося вп'ятеро", - сказав він.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що "заморожені конфлікти приносять лише вбогість і недотримання прав людини".

"Важливо, щоб усі демократичні країни консолідувалися, щоб знайти інструменти з відбиття цієї агресії", - заявив В.Гройсман.

За підсумками зустрічі митні служби чотирьох країн підписали протокол про співробітництво. Прем'єр-міністри країн ГУАМ також обговорили питання про можливе скасування тарифу за роумінг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА