14:30 26.09.2018

Геращенко: Ми вкотре закликали європейських і американських партнерів посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників

2 хв читати
Геращенко: Ми вкотре закликали європейських і американських партнерів посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників

Українська сторона знову закликала своїх європейських та американських партнерів із проханням посилити тиск на РФ у питанні звільнення заручників, заявляє перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка наразі перебуває в Нью-Йорку на 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

"На полях Генасамблеї ООН президент Порошенко провів кілька двосторонніх зустрічей, зокрема з президентом Європейської Ради Д.Туском, своїм словацьким колегою Кіскою, спецпредставником США з питань України К.Волкером. Ключова тема всіх зустрічей - безпекова й гуманітарна ситуація на Донбасі, перспективи введення миротворчої місії. Президент іще раз наголосив, що місія має працювати на всій окупованій території, з широким мандатом тимчасової адміністрації, партнери України поділяють цю позицію", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона також повідомила, що Петро Порошенко і вся українська делегація звернулися до своїх європейських та американських партнерів із проханням посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників. "Особливе занепокоєння викликає здоров'я українських політв'язнів О.Сенцова, В.Балуха, які голодують довгі місяці", - зазначила перший віце-прем'єр.

"Ще одне питання, що порушували наші друзі на зустрічах, - це пролонгація закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. Очевидно, що Кремль задіє всі свої лобістські ресурси та сили, аби реалізувати сценарій пом‘якшення чи зняття санкцій. Пролонгація закону, яка матиме технічний характер, посилить аргументи й інструментарій і українських дипломатів, і наших партнерів", - зазначила І.Геращенко.

Перший заступник голови Верховної Ради зазначила, що ніякі особливості самоврядування на Донбасі не можливі без деокупації, виведення військ, роззброєння, закриття кордону, а поки що до цього дуже далеко через "повний деструктив Москви".

І.Геращенко також повідомила, що у вівторок П.Порошенко мав низку важливих неформальних бесід під час офіційних заходів, зокрема з американськими та європейськими високопосадовцями. Теми цих бесід - підтримка України у відновленні територіальної цілісності та суверенітету, підтримка українського сектора безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА