18:01 24.09.2018

Проходження кораблів ВМС дає можливість Україні вести себе більш розкуто в Азовському морі - Денисенко

2 хв читати
Проходження кораблів ВМС дає можливість Україні вести себе більш розкуто в Азовському морі - Денисенко

Проходження двох кораблів Військово-Морських сил Збройних сил України в Азовське море ситуацію в його акваторії суттєво не змінить, але це дає Києву велику свободу дій, вважає народний депутат із фракції "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко.

"Звичайно, проходження двох кораблів не змінить глобально ситуацію в морі, але дає нам можливість вести себе менш стримано", - наводить слова В.Денисенка прес-служба партії "БПП".

Він розцінив операцію як блискучу і з військової, і з політичної точки зору. "Ми дали нашу, дуже дошкульну для росіян і важливу для підняття морального духу українців, гібридну відповідь", - сказав В.Денисенко.

Нардеп зазначає, що один із найважливіших висновків, які можна зробити з цієї операції, - РФ, незважаючи на певні провокації, боїться йти на прямий конфлікт. На його думку, це пов'язано з тим, що Москва боїться посилення санкцій у разі відкритого конфлікту.

"Другий момент лежить у передвиборній площині. Справа у тому, що росіяни роблять ставку на так звані партії світу. І в цьому контексті будь-яке серйозне загострення на фронті їм поки що не вигідне", - сказав В. Денисенко.

"І цим варто скористатися для того, щоб більш розкуто поводитися, зокрема і в Азовському морі", - додав він.

Як повідомлялося, пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" Військово-Морських сил ЗС України увійшли в Азовське море, пройшовши через Керченську протоку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА