16:00 08.09.2018

Київ збирає інформацію щодо хімічного викиду в окупованому Криму для звернення до ОЗХЗ

2 хв читати
Київ збирає інформацію щодо хімічного викиду в окупованому Криму для звернення до ОЗХЗ

Міністерство закордонних справ України направить звернення в Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) щодо хімічного забруднення в окупованому Криму, як тільки буде зібрано всі матеріали і докази.

Як розповіла речник МЗС Мар'яна Беца в ефірі "5 каналу", відповідний документ направлять, тільки-но з'являться результати експертиз щодо реального стану хімічного забруднення в окупованому Криму.

Зокрема, вона зазначила, що відповідальність за ситуацію із заводом "Кримський титан" повністю лежить на Російської Федерації.

"Нам потрібно для передачі в Організацію із заборони хімічної зброї повний пакет документів. Ми збираємо з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали, всі докази. Нам потрібна експертна оцінка наших відомств, і як тільки ми отримаємо їх – я думаю, це буде найближчим часом – ми одразу передамо це в Організацію із заборони хімічної зброї", - повідомила М.Беца.

Як повідомлялося, жителі Армянська (тимчасово окупований Крим) з 24 серпня масово скаржаться в соцмережах на поганий запах у повітрі і жовтий наліт, схожий на іржу, який покриває металеві предмети. На деревах, за їхніми словами, жовтіє і передчасно опадає листя. Деякі городяни повідомляють також про першіння в горлі та висипи на шкірі.

"Влада" Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу вірменської філії "Титанових інвестицій" у зв'язку з перевищенням гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Діти дошкільного і шкільного віку "в профілактичних цілях" у супроводі матерів були відправлені на відпочинок в кримські санаторії.

З 6 вересня контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" (Херсонська обл., на адміністративному кордоні з окупованим Кримом) тимчасово припинили свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією з кримським заводом, у штатному режимі працює КПВВ "Чонгар".

4 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про загрозу екологічної катастрофи в окупованому Росією Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА