09:48 23.08.2018

Порошенко вибачився за те, що У 2014 році помилився, заявивши про швидке завершення АТО на Донбасі

2 хв читати
Порошенко вибачився за те, що У 2014 році помилився, заявивши про швидке завершення АТО на Донбасі

Президент України Петро Порошенко вибачився за те, що У 2014 році помилився, заявивши про швидке завершення антитерористичної операції (АТО) на сході України.

" Понад чотири року тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Тепер вже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані... Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення", - сказав П.Порошенко в четвер у Дніпрі під час урочистої церемонії підняття Державного прапора України.

Президент зазначив, що для нього це стало серйозним уроком обережного й відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок.

"Я зробив із нього висновки. Із самого початку слід було націлити усіх на тривалу та виснажливу боротьбу. Багато з нас навесні чотирнадцятого не усвідомлювали реальної глибини тієї катастрофи, яка сталася ще до війни. Армію заздалегідь роззброїли та роздягли, розпродали й обікрали. Багато з нас ситуацію розглядали як заколот сепаратистів. Так, штучний. Так, організований з Москви, так, нею профінансований і озброєний росвійськторгом, але все-таки заколот...", - зазначив П.Порошенко.

Він наголосив, що лише згодом стало зрозуміло, що це "чергова повномасштабна російсько-українська війна".

За словами президента, Україна досить швидко зібрала в кулак усі наявні на той момент ресурси й за лічені тижні звільнила від бойовиків більшу частину Донбасу, десятки міст, сіл, селищ, мільйони людей і наблизила реально АТО до переможного фіналу. Він нагадав, що Росія наприкінці серпня 2014 року "вторглася на територію України вже своїми регулярними підрозділами", що докорінно змінило військово-стратегічну ситуацію і всі розрахунки щодо ресурсів, часу й інтенсивності операції.

"Шлях був і є лише один. Будувати велику й сильну армію, здатну тримати оборону проти набагато численніших збройних сил Росії", - наголосив П.Порошенко.

Він зазначив, що тільки сучасна боєздатна армія може забезпечити мир на українській землі. "Ми нічого не хочемо більше за мир. І ніхто не хоче миру більше за нас. Мир обов'язково настане на нашій землі. Забезпечити його може тільки боєздатна армія. І вона день за днем стає дедалі сильнішою... Для нашої армії важливі і ракети, і гармати, і танки, і літаки. Але так само необхідним залишається і наш прапор, який нас об'єднує і веде до перемоги", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА