11:51 10.08.2018

Кернес очікував виправдувального вироку

3 хв читати
Кернес очікував виправдувального вироку

Мер Харкова Геннадій Кернес очікував виправдувального вироку після судового розгляду справи про викрадення двох активістів Євромайдану в 2014 році.

"Очікував виправдувального вироку", - сказав він журналістам після рішення Київського районного суду Полтави про закриття справи.

"Я зрозумів цю постанову таким чином, що провадження припинено у зв'язку з тим, що прокурори систематично не були в залі судового засідання в призначений час і суддя розцінив це як систематичну неявку", - пояснив Г.Кернес.

Він називає справу, що розглядалася чотири роки, сфальсифікованою і політично мотивованою. "Це все фальсифікація ... і можу довести, що це фальсифікація", - сказав мер Харкова.

Г.Кернес зазначає, що розраховував на винесення виправдувального вироку у справі. "Якщо чесно, я розраховував на виправдувальний вирок. Тому що протягом трьох з невеликим років тут, у цьому залі судовому, ми могли бачити всіх свідків і всіх, хто хотів показати що-небудь. Жоден свідок нічого не сказав. Доказів не було", - сказав він.

За словами мера Харкова, наприкінці судового процесу "себе негарно повели адвокати потерпілої сторони в унісон разом із прокурорами". Це було очевидно... Але неявка - це має бути причина, вагома причина ", - наголосив Г.Кернес.

Він заявив, що на рішення суду буде подано апеляцію, але текст постанови буде вивчатися перш ніж можна буде говорити про задоволення винесеним рішенням. "Ясна річ, що буде апеляція. Я думаю, ми теж будемо дивитися з точки зору всього тексту, і в процесі вивчення тексту будемо говорити: задоволені чи не задоволені, які норми чинного законодавства були використані для вирішення цього питання. Будемо дивитися. Поки нічого Вам сказати не можу", - сказав Г.Кернес.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернеса було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА