11:43 30.07.2018

Українське посольство в Празі засуджує незаконний візит двох депутатів ЄП від Чехії до Криму

1 хв читати
Українське посольство в Празі засуджує незаконний візит двох депутатів ЄП від Чехії до Криму

Посольство України в Чехії висловило протест у зв'язку з відвідуванням території анексованого Російською Федерацією півострова Крим низкою чеських депутатів Європарламенту.

"Висловлюємо рішучий протест у зв'язку з незаконним відвідуванням депутатом Європейського парламенту від Чеської Республіки Яромиром Коглічеком і сенатором Сенату парламенту Чеської Республіки Ярославом Доубравою окупованої Росією території АР Крим. Йдеться про черговий рецидив порушення українського законодавства з боку цих політиків, які, незважаючи на неодноразові попередження , продовжують грубо ігнорувати не лише українські закони, а й міжнародне право", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті українського посольства в Чехії в понеділок.

У заяві наголошується, що велика частина чеського політикуму, а також чеський уряд однозначно дотримуються позицій підтримки територіальної цілісності України і засуджують російську агресію, а також окупацію Москвою частини української території.

"Щоб хоч якось обілити свої злочини, Росія хаотично шукає по всьому світу політиків зі зниженим порогом політичної гігієни, які готові брати участь у пропагандистських вояжах на окупований півострів. На жаль, кілька таких політиків знайшлося і в Чеській Республіці", - йдеться в заяві дипломатів.

У посольстві нагадали, що Україна залишає за собою право застосувати до іноземних громадян, які грубо і систематично порушують правила в'їзду на окуповані території, весь спектр санкцій, передбачених українським законодавством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА