10:59 12.07.2018

Кандидатів у члени ЦВК має відкликати президент, заяви БПП недостатньо, - Ємець

2 хв читати
Кандидатів у члени ЦВК має відкликати президент, заяви БПП недостатньо, - Ємець

У фракції "Народний фронт" очікують позицію президента України в зв'язку пропозицією фракції "Блоку Петра Порошенко" до колег із парламенту відкликати дві кандидатури зі списку претендентів до складу Центральної виборчої комісії (ЦВК).

"Це дуже свіжа заява і позиція. Ми чули заяву "Блоку Петра Порошенка", але ще не знаємо позицію суб'єкта внесення кандидатур до парламенту", - сказав народний депутат з фракції "Народний фронт" Леонід Ємець журналістам у четвер у Києві.

Він висловив жаль, що така ініціатива з'явилася в останні пленарні дні.

"Фракції вже не має жодного відношення до цієї вистави. Її вносить і перевносить суб'єкт, визначений законом ... обов'язково, щоб суб'єкт внесення - президент - відкликав одну або дві кандидатури. Просто заяви фракції недостатньо", - наголосив нардеп.

Раніше цього дня глава фракції БПП Артур Герасимов заявив, що його фракція готова відкликати одного зі своїх кандидатів до складу Центральної виборчої комісії і закликає фракцію "Народний фронт" зробити те ж саме.

Як повідомлялося, президент України рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

5 липня народні депутати відмовилися розпочати звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився, і до призначення нових. Після цього фракція "Блок Петра Порошенка" відмовилася від голосування в Раді, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу ЦВК. На вечірнє засідання того дня і на засідання 6 липня більшість нардепів від БПП не з'явилися.

9 липня голова українського парламенту Андрій Парубій повідомив, що збирає пропозиції від різних фракцій про те, як вийти з цієї ситуації. Зокрема, в парламенті запропонували ідею збільшити кількість членів ЦВК, що надасть можливість збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом.

Представник президента в парламенті, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко допустила, що до четверга, 12 липня, буде знайдено компромісну позицію і Верховна Рада того ж дня зможе змінити кількісний склад ЦВК і призначити її членів замість тих, термін повноважень яких закінчився.

Водночас фракція "Народний фронт" виступила проти ідеї збільшення кількісного складу ЦВК і заявила про необхідність узгодити механізм, яким чином відсіяти одного з 14 претендентів, щоб заповнити 13 вакансій.

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", представник Кабінету Міністрів у парламенті Вадим Денисенко сумнівається, що Верховна Рада проголосує за оновлення складу ЦВК до кінця сесії і заявив, що наразі компроміс про те, як заповнити 13 вакантних місць в ЦВК при наявних 14 кандидатів, ще не знайдено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА