21:25 19.06.2018

Зміна візового кодексу підвищить вартість віз в ЄС, передбачить покарання країн за відмову приймати назад мігрантів

2 хв читати
Зміна візового кодексу підвищить вартість віз в ЄС, передбачить покарання країн за відмову приймати назад мігрантів

Комітет постійних представників країн ЄС схвалив у вівторок мандат на переговори Ради ЄС з Європарламентом за пропозицією про внесення змін до візового кодексу Євросоюзу.

"Ефективне управління міграцією включає в себе забезпечення того, що ми зможемо повернути назад тих, хто не має права залишатися у нас. Нові правила кодексу надають нам ще один інструмент для відповіді тим третім країнам, які не хочуть повертати своїх власних громадян", - наводяться в поширеному в Брюсселі комюніке слова глави МВС головуючої в Раді ЄС Болгарії Валентина Радєва.

За його словами, Європарламенту пропонується прийняти, що Єврокомісія "буде регулярно оцінювати співпрацю третіх країн щодо реадмісії".

"У тих випадках, коли країна не співпрацює (з повернення мігрантів - ІФ), Єврокомісія запропонує Раді ЄС прийняти постанову, яка застосовує конкретні обмежувальні візові заходи, пов'язані з оформленням візи і отриманням візи", - попереджають в Брюсселі.

Ґрунтуючись на цьому мандаті, головування Ради ЄС почне переговори з Європейським парламентом після того, як той визначить свою позицію.

Пропозиції для переговорів передбачають також низку технічних і бюрократичних удосконалень для законослухняних прохачів віз, таких як можливість подавати запит на візу за 6 місяців, але не пізніше ніж за 15 днів до поїздки, заповнювати та подавати заявку в електронному вигляді.

Очікується, що нові правила чітко визначать, яка держава-член ЄС компетентна розглядати заявку на візу, якщо передбачувана поїздка охоплює кілька держав-членів. Буде введено узгоджений підхід до видачі багаторазових в'їзних віз для звичайних мандрівників з позитивною візовою історією з метою поступового збільшення періоду видачі віз на термін від 1 року до 5 років.

"Щоб держави-члени могли краще покривати витрати на оформлення віз, не створюючи труднощів заявникам, вартість візи буде збільшена до 80 євро. Регламент також введе механізм для оцінки кожні три роки необхідності перегляду суми візового збору", - повідомили в Раді ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА