09:50 02.03.2018

Прем'єр України та президент Латвії в Ризі обговорюють ситуацію на Донбасі

2 хв читати
Прем'єр України та президент Латвії в Ризі обговорюють ситуацію на Донбасі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що у рамках свого робочого візиту до Латвії в п'ятницю проводить переговори з президентом цієї країни Раймондсом Вейонісом щодо ситуації на Донбасі та посилення двостороннього політичного діалогу.

"Другий день візиту до Латвії. Ведемо переговори з президентом Латвійської Республіки Раймондсом Вейонісом. Основні теми - посилення політичного діалогу, ситуація на сході України, перспективи миротворчої місії ООН на Донбасі", - написав В.Гройсман у п'ятницю вранці у своєму акаунті в Twitter.

Як повідомлялося, про робочий візит до Риги (Латвія) прем’єр повідомив у четвер, 1 березня, під час інвестиційної конференції Dragon Capital. "Сьогодні першу половину дня я працюю в Києві, другу половину дня я працюватиму з колегами в Ризі, в Латвії", - сказав В.Гройсман. Інших подробиць про візит він не повідомив.

Пізніше в четвер у прес-службі Кабінету Міністрів України поінформували, що В.Гройсман і прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс обговорили можливості інвестиційної та інноваційної співпраці в аграрному секторі та логістиці. "Серед важливих сфер інноваційної співпраці сторони визначили агросектор та логістику, передусім у контексті використання маршруту залізничного потяга "Зубр", який сполучає порти "Чорноморськ", "Одеса" та "Южний" із портами Риги, Вентспілса, Лієпаї і Таллінна", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі прем'єри України та Латвії також зазначили, що обсяг взаємної торгівлі товарами і послугами зріс минулого року на 27% з позитивним для України сальдо в $102,6 млн. Товарообіг між двома країнами за підсумками 2017 року становив $462 млн; ключовими статтями українського експорту до Латвії є мінеральні палива, нафта, котли і машини, органіка, харчові продукти, метали. Статті імпорту - фармацевтика, товари легкої промисловості, засоби наземного транспорту.

За підсумками переговорів В.Гройсман і М.Кучінскіс взяли участь у підписанні двох міжнародних документів: протоколу про наміри між Міністерствами освіти і науки України та Латвії про роботу української школи в Ризі, а також основної угоди про співробітництво між Ризьким технічним університетом та Національним технічним університетом "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА