14:45 10.02.2018

Україна має стати парламентською республікою, де президент обирається в парламенті – Б.Колесніков

2 хв читати

Співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков виступає за реформування системи влади в Україні та перехід до парламентської республіки, де главою держави є прем'єр-міністр.

"Я не вірю в президентську модель. Всі п'ять президентів не викликають, м'яко кажучи, гордості в українців. Отже, це не наша модель. Республіка не може бути парламентсько-президентською або президентсько-парламентською. Вона може бути або парламентською, або президентською. Україна повинна бути парламентською республікою, де прем'єр-міністр, по суті, є главою держави. А президента слід обирати в парламенті, як це відбувається у Німеччині чи Італії, і відповідати за дотримання Конституції", – сказав політик в ефірі телеканалу "NewsOne".

За його словами, в Україні треба міняти систему влади, а не підлаштовуватися під тих чи інших політиків.

"У нас все підлаштовується під особистості. Помилка наших американських і європейських партнерів, які є донорами України та допомагають нинішній владі, у тому, що вони ставлять на особистості. А потрібно докорінно змінити систему", – зазначив Б.Колесніков.

Він акцентував увагу на тому, що Україна потребує ухвалення нової Конституції. Проект змін в Основний закон був розроблений Опозиційним урядом в 2016 році.

"150 депутатів слід обирати виключно за відкритими партійними списками. І тоді ніхто не зможе скупити голоси. Влада повинна максимально спроститися, особливо на тлі четвертої хвилі індустріалізації і цифрової революції. Керувати усіма сферами можна за допомогою побутового планшета. Сьогодні Україною керує в 10 разів більше людей, ніж керувало Українською РСР. Так в чому ж наша ринковість?" – наголосив Б.Колесніков.

"У центральних органів влади повинна залишитися оборона, безпека, зовнішня політика і національна інфраструктура. Все інше, разом із засобами і повноваженнями, повинно бути передано місцевим радам", – сказав Борис Колесніков.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА