13:17 26.01.2018

Україна змогла зупинити "бліцкриг" з повернення РФ до ПАРЄ - Ар’єв

2 хв читати
Україна змогла зупинити "бліцкриг" з повернення РФ до ПАРЄ - Ар’єв

 Українська сторона змогла перешкодити реалізації ініціативи повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, заявляє віце-президент ПАРЄ, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар’єв.

"Нам вдалося зупинити бліцкриг з повернення РФ і провести багато важливих переговорів, які додають оптимізму на майбутнє. Наша боротьба за правду, верховенство права і права людини триває. В сесії ПАРЄ-2018 все тільки попереду", - написав В.Ар’єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, ПАРЄ підтримала важливі поправки української делегації до резолюції "Розвиток процедури моніторингу". "Крім чергового нагадування про агресію на Донбасі і анексію Криму, Асамблея знову виставила вимогу РФ виконувати резолюції ПАРЄ з цих питань. У контексті зусиль генсека Ради Європи та інших прихильників повернення РФ без передумов це може бути важливим сигналом для тих, хто хоче продати принципи за відновлення російського фінансування".

Як повідомлялося, в 2014 році делегація РФ через ситуацію навколо України була позбавлена основних прав - права брати участь у голосуванні, в керівних структурах Асамблеї та її спостережних місіях. У відповідь парламентарі РФ відмовилися приїжджати на сесії Асамблеї.

У 2017 році ПАРЄ більшістю голосів затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з делегації РФ. Цю норму підтримала переважна більшість депутатів ПАРЄ, запропоновані Україною поправки провалилися, причому голоси розділилися в пропорції 60:30.

Водночас 12 жовтня Загальний комітет ПАРЄ і Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) не зміг ухвалити рішення про створення робочої групи з реформуванню РЄ, що передбачає повернення делегації РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА