14:06 17.11.2017

ВО "Свобода" розцінює розміщення прапорів держав на будівлях держорганів України як посягання на територіальну цілісність

3 хв читати
ВО "Свобода" розцінює розміщення прапорів держав на будівлях держорганів України як посягання на територіальну цілісність

У Всеукраїнському об'єднанні "Свобода" розцінюють як посягання на територіальну цілісність України розміщення прапорів інших держав на будівлях українських держорганів.

"На нашу думку, істерія, піднята в закарпатських угорських ЗМІ навколо цієї ситуації (інцидент з угорським прапором у Береговому - ІФ) з навмисним перекрученням фактів, повідомленням про начебто спробу спалити угорський прапор - це було відвернення уваги громадськості світової та української від справжніх наших вимог", - сказав командир "Легіону Свободи", командир окремої зведеної штурмової роти "Карпатська Січ" 93-ї ОМБр Олег Куцин на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Серед вимог він назвав такі: "припинити тиск на міжнародній арені на Україну, припинити антиукраїнські заяви діючих державних чиновників Угорщині, припинити порушення законодавства України про єдине громадянство та незаконну видачу угорських паспортів, припинити вивішування прапорів іншої держави на адмінбудівлях Закарпаття".

У свою чергу заступник голови ВО "Свобода" Юрій Сиротюк наголосив: "Ми вважаємо недопустимим посягання на суверенітет і на територіальну цілісність України, хоч би ким це було (здійснено) і хоч якої частини України це б стосувалося".

Він зазначив, що ВО "Свобода" розцінює розміщення державних прапорів інших держав на органах державної влади в Україні "як елемент посягання на суверенітет і територіальну цілісність України, які згодом можуть призвести до відкритої експансії".

У цьому контексті Ю.Сиротюк висловив жаль, що влада України не зробила висновків із подій на сході країни. "Українська влада має категорично захищати територіальну цілісність і суверенітет на всій території України", - наголосив він.

"У цьому разі ми очікуємо від президента наведення ладу щодо забезпечення суверенітету України на всій території України. На жодних державних установах не можуть бути розміщені жодні іноземні прапори, окрім випадків, встановлених дипломатичним етикетом", - підсумував заступник голови ВО "Свобода".

Як повідомляли ЗМІ, в м. Береговому Закарпатської області 12 листопада близько 50 активістів партії "Свобода" зняли прапор Угорщини з будівлі міської ради і "намагалися його підпалити". Їм завадила поліція, яка відібрала у них прапор і повернула назад.

Голова Закарпатської ОДА Г.Москаль засудив дії радикалів і назвав незрозумілою позицію поліції, "яка пасивно спостерігала за провокацією у Береговому". Він заявив, що політичні сили, які влаштували провокацію в м. Береговому, не мають підтримки на Закарпатті, а більшість учасників акції приїхали з сусідніх областей.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто очікує розслідування інциденту з угорським прапором.

Правоохоронці Закарпатської області відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганських дій учасників ходи у Береговому, які намагалися зняти угорський національний прапор, але в поліції не підтвердили спроби спалити прапор. Провадження відкрито за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

"Учасники ходи зняли прапор Угорщини з будівлі міської ради, а потім і з будівель сільських рад с. Яноші та с. Гать Берегівського району, де компактно проживає угорська громада", - йдеться в повідомленні Закарпатської облдержадміністрації.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА