07:56 04.11.2017

У Бельгії отриманий європейський ордер на арешт Пучдемона

1 хв читати
У Бельгії отриманий європейський ордер на арешт Пучдемона

Бельгійська федеральна прокуратура підтвердила ввечері в п'ятницю отримання європейських ордерів на арешт колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона і чотирьох членів його уряду, які перебувають в Бельгії і відмовилися постати перед іспанським правосуддям, повідомили місцеві ЗМІ.
Іспанський судовий слідчий пред'явив Бельгії європейські ордери на арешт п'ятьох представників відлученого від влади каталонського уряду за "заколот, розкрадання державних коштів і непокору владі".
Бельгійська прокуратура ознайомиться з цими ордерами і передасть їх судовому слідчому, повідомив її офіційний представник.
Як вже роз'яснювали бельгійські ЗМІ, згідно з процедурою, колишній глава каталонського уряду і його соратники повинні з'явитися протягом 24 годин до бельгійського судового слідчого, який проінформує їх про переслідування з боку правосуддя Іспанії та ознайомить з правами. Він також може прийняти рішення про доцільність затримання каталонських політиків.
К.Пучдемон і четверо його сподвижників можуть погодитися з ордером на арешт, що означає швидку екстрадицію, і тоді вони будуть протягом 10 днів видані іспанській владі. У разі відмови ордери будуть оскаржені в судовому порядку, і за такого розвитку подій термін передачі Іспанії витребуваних осіб збільшиться до 60 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА