22:34 18.10.2017

Хакамада вважає цікавою ідею Собчак стати виразником графи "проти всіх"

2 хв читати
Хакамада вважає цікавою ідею Собчак стати виразником графи "проти всіх"

Ірина Хакамада, яка брала участь у виборах президента 2004 року, схвалила рішення Ксенії Собчак висунутися кандидатом у президенти.

"Для мене це очікувана новина, я давно зрозуміла, що Ксенія висунеться. Для мене новиною було, що вона повісила на себе табличку "проти всіх". Не знаю, з чим це пов'язано, але ідея цікава", - сказала Хакамада в ефірі телеканалу "Дождь" у середу.

Вона зазначила, що в умовах, коли опозиціонер Олексій Навальний не має можливості висунути свою кандидатуру, "знову сидіти вдома і нічого не робити - значить, ніхто не побачить, що представляє собою протест".

"Я прекрасно розумію, що її будуть звинувачувати в тому, що мало набрала", - сказала Хакамада, додавши, що Навальний б набрав "так само дуже мало".

За її словами, голосування за Собчак в разі її висунення буде протестним, і її основний електорат знаходиться в великих містах. При цьому її висунення "не відбирає і не додає" голосів, які інакше були б віддані за інших кандидатів, окрім "мікроскопічної" кількості голосів лідера "Яблука" Григорія Явлінського.

Як стало відомо раніше, телеведуча Ксенія Собчак оголосила про свій намір взяти участь у виборах глави держави в 2018 році. Вона запропонувала всім бажаючим записатися в команду на своєму офіційному сайті.

За словами Собчак, вона йде на вибори не просто як кандидат, а як рупор тих, хто не зможе стати кандидатом. Вона пообіцяла озвучувати претензії до існуючої системи, "транслювати послання і лівих і правих, бо проблема корупції, проблема непідконтрольності і незмінності влади - більше, ніж наші ідеологічні розбіжності".

Раніше її можливу участь у виборах прокоментував віце-спікер Держдуми від фракції ЛДПР Ігор Лебедєв. На його думку, "вибори президента Росії за участю таких кандидатів як Собчак перетворють виборчий процес в шоу "Дом-3".

Голова партії ПАРНАС Михайло Касьянов вітає заяву Собчак про намір висуватися в президенти Росії, додавши, що Собчак необхідно вибрати команду, "щоб це серйозно виглядало".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА