14:58 12.04.2017

Кожен п'ятий законопроект Кабміну стає законом, урядові ініціативи підтримує опозиція - КВУ

2 хв читати

У Верховній Раді України законопроекти, ініційовані Кабінетом міністрів Володимира Гройсмана, отримують найбільшу підтримку від фракцій "Народного фронту" (у середньому "за" голосували 79% депутатів фракції) і "Блоку Петра Порошенка" (в середньому - 73%), свідчать дані дослідження Комітету виборців України.

За урядові законопроекти голосували також 65% депутатів з фракції "Самопоміч", 60% - Радикальної партії і 50% - "Батьківщини".

Генеральний директор КВУ Олексій Кошель зазначив, що меншою мірою підтримували законопроекти Кабміну депутати групи "Відродження" та фракції "Опозиційного блоку" (27% і 19% депутатів відповідно). Депутати "Опоблоку" не дали жодного голосу за 26 ухвалених урядових законів з 49.

"Окремі фракції Ради фактично ведуть подвійну гру. Наприклад, керівництво "Батьківщини" активно критикує уряд Гройсмана і навіть ініціювало його відставку, але при цьому половина фракції стабільно підтримує урядові законопроекти. Результати голосувань також спростовують міф про так звану "олігархічну коаліцію". Лише 27% депутатів групи "Відродження" та 36% "Волі народу" підтримували ухвалені урядові законопроекти", - зазначив О.Кошель на прес-конференції в середу в Києві.

Дослідження засвідчило, що кожен п'ятий урядовий законопроект стає законом. З 261 законопроекту, внесеного в парламент урядом В.Гройсмана з квітня 2016 до березня 2017 року, 50 було ухвалено в цілому (19%), ще 16 законопроектів - у першому читанні.

При цьому у попереднього Кабміну, очолюваного Арсенієм Яценюком, були вищі показники підтримки з боку парламенту - з 417 законопроектів 152 були прийняті в цілому (36%). Ще 15 - у першому читанні.

Дослідження КВУ про успішність співпраці уряду з Верховною Радою було проведено з квітня 2016 року до березня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА