13:12 04.11.2016

НАЗК необхідно унормувати порядок декларування учасників АТО, а також затриманих, заарештованих і які відбувають покарання

2 хв читати
НАЗК необхідно унормувати порядок декларування учасників АТО, а також затриманих, заарештованих і які відбувають покарання

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Корчак Наталія назвала деякі категорії службовців, для яких ще слід унормувати порядок подання та заповнення електронних декларацій.

Вона написала на сторінці у Facebook про те, що за два місяці роботи Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, до НАЗК надійшло безліч слушних пропозицій і об'єктивних вимог від декларантів, які слід унормувати на законодавчому рівні.

Зокрема, за словами Н.Корчак, йдеться про порядок заповнення електронних декларацій особами, які виконують завдання в інтересах держави та гарантування його безпеки і залишаються на військовій службі, службі в правоохоронних органах без вилучення зі списків особового складу, а також низки інших осіб.

"Як я вже зазначала, має бути законодавчо унормовано порядок декларування учасників АТО, осіб, що перебувають у зоні проведення АТО у довготермінових відрядженнях, внутрішніх переселенців. Це дуже важливо зробити", - пояснила вона.

Крім того, наголосила голова НАЗК, функціонування Реєстру виявило ще кілька законодавчих прогалин: відсутність порядку подання електронної декларації особами, які затримані, перебувають під вартою або відбувають покарання, і тими, хто за станом здоров'я не може подати декларацію (перебувають у важкому стані, на лікуванні тощо).

"Це те, над чим маємо працювати спільно з законодавцями і що надасть нам можливість у подальшому забезпечити е-декларування для всіх категорій службовців", - підсумувала Н.Корчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА