13:46 19.10.2016

Тетерук ініціює засідання профільних комітетів ВР для вивчення порушень у космічній галузі

1 хв читати
Тетерук ініціює засідання профільних комітетів ВР для вивчення порушень у космічній галузі

Заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук пропонує провести спільне засідання антикорупційного комітету та комітету з питань національної безпеки і оборони для вивчення ситуації, що склалася в космічній галузі.

На засіданні Верховної Ради в середу А.Тетерук заявив, що у космічній галузі України багато недоліків, за які ніхто не відповідає.

"Циклон-4" (нереалізований проект українського космічного ракетного комплексу - ІФ), який робили 14 років, у результаті... коштував нашій країні майже 4,5 млрд грн. Врешті-решт ми отримали тонну паперу. Ми маємо ступені "Антареса"... на неіснуючі ракетоносії - майже на 50 млн (грн), і ніхто не несе за це відповідальність", - розповів А.Тетерук на засіданні.

Народний депутат також зазначив, що Павлоградський хімічний завод, який має ліквідувати тверде паливо в процесі ядерного роззброєння, здійснив лише 47% програми, розрахованої на десять років. "Залишилися два роки, витрачено купу грошей, і ніхто не несе за це відповідальність", - обурений А.Тетерук.

Він нагадав, що в результаті фінансових перевірок на цьому підприємстві виявлено фінансові порушення майже на 700 млн грн.

Крім того, за словами депутата, за часів Іловайської трагедії директор цього підприємства здійснював фінансові операції з ФСБ Росії, "начебто продавав їм ступінь".

А.Тетерук запропонував "на спільному засіданні комітету з питань нацбезпеки і антикорупційного вивчити ситуацію та ухвалити правильне рішення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА