13:23 12.10.2016

"Народний фронт" і Яценюк вимагають якнайшвидшої перевірки реалізації проекту "Стіна"

2 хв читати
"Народний фронт" і Яценюк вимагають якнайшвидшої перевірки реалізації проекту "Стіна"

Партія "Народний фронт" та її лідер Арсеній Яценюк вимагають якнайшвидшої повної перевірки ходу виконання проекту "Стіна", щоб нейтралізувати кампанію проросійської пропаганди проти облаштування кордону з РФ, заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" у парламенті Андрій Тетерук.

"Народний фронт" та Арсеній Яценюк вимагають якнайшвидшої повної перевірки ходу виконання проекту "Стіна". Ми зацікавлені в тому, щоби встановити істину й нейтралізувати кампанію кремлівської пропаганди облаштування кордону з Росією ", - наводить у середу вранці слова А.Тетерука прес-служба політсили.

"Інженерне облаштування кордону було й залишається необхідним - поряд з іншими проектами посилення обороноздатності й переозброєння армії. Ми це розуміли з перших днів уряду Яценюка, тим більше - після того, як російська агентура на каналі "Інтер" і в "Опоблоці" почала системно шельмувати цей проект. Москва зацікавлена саботувати облаштування кордону, зірвати чи дискредитувати будь-які оборонні проекти України", - сказав він.

Народний депутат також відзначив правові суперечності в поведінці керівників НАБУ щодо проекту інженерного облаштування кордону. За його словами, директор НАБУ Артем Ситник у своєму інтерв'ю підтвердив, що А.Яценюк і його уряд не мали й не мають жодного стосунку ані до виконання робіт у рамках відповідних бюджетних програм, ані до обрання виконавців цих робіт.

"Інженерне облаштування кордону - децентралізовані роботи, що не потребують жодного втручання Кабміну чи прем'єра. Але деякі ЗМІ замовчують цей аспект і безсоромно використовують тему "Стіни" для дискредитації не так Яценюка, як цілої державної влади", - наголосив А.Тетерук.

"По-друге, НАБУ заявляло, що "розслідує" цей проект від березня 2016 року. Нині ж А.Ситник каже, що, цитую," необхідно провести ще дуже багато роботи: фактичний огляд, вивчення кошторисної документації, проведення експертиз, ревізій". Ми вітаємо таку ретельність детективів бюро, ми на вашому боці, - але що ви робили півроку? По-третє, якщо не проведено експертизи й ревізії, не виявлено ознак злочину - навіщо НАБУ взагалі говорить про проект "Стіна" й створює інформаційні приводи для кампанії російської пропаганди проти України?", - зазначив народний депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА