13:50 26.09.2016

"Опоблок" вимагає змінити запобіжний захід для Орлова

2 хв читати
"Опоблок" вимагає змінити запобіжний захід для Орлова

Адвокат заарештованого депутата Одеської міськради від "Опозиційного блоку", колишнього першого заступника голови Одеської обладміністрації Олександра Орлова подав в Апеляційний суд Одеської області апеляцію на обраний судом першої інстанції запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"Основна вимога – змінити запобіжний захід і випустити Олександра Орлова з-під варти під заставу в розмірі 400 тисяч гривень", - повідомляє прес-служба партії "Опозиційний блок" у понеділок.

В Одеській регіональній організації "Опозиційного блоку" зазначають, що протягом останніх 2,5 року жоден прокурор Одеської області, що перебував на посаді, яку зараз обіймає Олег Жученко, не пред'являв жодних звинувачень на адресу О.Орлова "через відсутність доказової бази".

"В "Опозиційному блоці" впевнені в тому, що арешт О.Орлова – це акт політичних репресій, спрямованих проти опозиційної сили, рейтинг якої зростає, і особисто проти народного депутата Миколи Скорика з метою дискредитації популярного і шанованого політика", - йдеться в оприлюдненій інформації.

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битками і у касках напали на одеських журналістів, які знімали невеликий пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської обладміністрації. Внаслідок постраждали близько десяти активістів і 20 співробітників ЗМІ, зокрема журналісти і співробітники "Комсомольської правди", телеканалів "Інтер", "П'ятого каналу", "Нового каналу", агентства "Укрінформ", низки місцевих видань. Також щонайменше три знімальні групи позбулися техніки - її розбили або відібрали.

22 вересня 2016 р. генпрокурор Юрій Луценко заявив про намір внести у Верховну Раду подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" М.Скорика.

Сам М.Скорик стверджує, що правоохоронці схиляють його однопартійця - депутата Одеської міської ради О.Орлова дати проти нього свідчення. Він також запевнив, що не має наміру ховатися від слідства і залишати країну, стверджуючи, що нічого протиправного не вчиняв.

23 вересня Приморський районний суд Одеси за клопотанням прокуратури Одеської області обрав колишньому першому заступнику голови Одеської обладміністрації О.Орлову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі понад 8 млн грн.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба прокуратури Одеської області, колишнього чиновника підозрюють в організації масових заворушень 19 лютого 2014 року під Одеською ОДА. Йому інкримінується ч. 2 ст. 28, 1 ч. ст. 294 (спроба організації масових заворушень) Кримінального кодексу України.

В інформації облпрокуратури ім'я колишнього чиновника не згадується, однак у період з осені до весни 2013-2014 року першим заступником голови Одеської ОДА був Олександр Орлов, який є одним з близьких соратників народного депутата Миколи Скорика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА