16:45 18.07.2016

В "Опозиційному блоці" наполягають на повному перезавантаженні ВР та "професіоналізації влади"

2 хв читати
В "Опозиційному блоці" наполягають на повному перезавантаженні ВР та "професіоналізації влади"

В партії "Опозиційний блок" наголошують, що проміжні вибори народних депутатів, які відбулися в неділю, 17 липня, характеризувалися скуповуванням голосів і використанням адмінресурсу, ситуація, що склалася, свідчить про недовіру населення до влади, вихід - у повному перезавантаженні парламенту.

"Проміжні вибори до Верховної Ради, як і минулорічні місцеві, перетворилися з демократичного волевиявлення в змагання провладних кандидатів зі скупки голосів, поле для політичної корупції, фальсифікацій і брудних технологій. Тотальна скупка голосів зневірених і доведених владою до злиднів людей і використання адмінресурсу визначили результати, головний серед яких - політичне банкрутство влади, кандидати якої чесно не перемогли в жодному з округів", - йдеться в заяві партії, поширеній у понеділок.

Крім того, в політсилі зазначають, що низька явка на виборах показала недовіру людей до цієї влади, Верховної Ради та відсутність віри в зміни на краще.

"Опозиційний блок" заявляє, що вихід із нинішньої кризи - в повному перезавантаженні парламенту, створенні ефективної більшості та професіоналізації влади", - також заявили в партії.

У свою чергу народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Наталія Королевська на прес-конференції керівників фракцій парламенту в понеділок зазначила, що нардепи її фракції готові скласти мандати з тим, щоб добитися саморозпуску Верховної Ради і дострокових виборів. "Сподіваюся, що наші колеги-депутати розглядають цю пропозицію і до осені, можливо, вийдуть із конструктивнішим рішенням", - сказала вона.

Як повідомлялося, 11 липня на погоджувальній раді депутатських груп і фракцій Верховної Ради лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що народні депутати з цієї фракції готові скласти свої мандати, щоб розпустити Верховну Раду України та ініціювати перевибори парламенту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА