13:20 15.07.2016

Акт про підтримку України Конгресом США підтримують конгресмени обох партій

2 хв читати
Акт про підтримку України Конгресом США підтримують конгресмени обох партій

Комітет з міжнародних відносин Палати представників Конгресу США 14 липня рекомендував Палаті представників ухвалити законопроект №5094 "Акт підтримки стабільності та демократії в Україні", який є хорошим віддзеркаленням підтримки України у протистоянні з РФ, вважають у фракції українського парламенту "Блок Петра Порошенка".

"Йдеться про "Акт підтримки стабільності та демократії в Україні", який був внесений до нижньої палати Конгресу США 28.04.2016 року. Цей документ надзвичайно важливий для України. У разі його схвалення Конгресом, він передбачає скасування санкцій проти РФ лише у разі встановлення Києвом реального контролю над державним кордоном на Донбасі, а також повернення Криму до України", - написала у своїй сторінці у Facebook нардеп з фракції "Блок Петра Порошенка", член комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

За її словами, на сьогоднішній день законопроект №5094 підтримують 35 конгресменів як Республіканської, так і Демократичної партій, що є гарним відображенням двопартійного консенсусу в США щодо підтримки України у протистоянні з РФ.

"Спільно з колегами із парламенту, ми виступили з ініціативою про звернення від імені Верховної Ради України (проект постанови №4735) до Палати представників Конгресу США про схвалення "Акту підтримки стабільності та демократії в Україні", законопроекту №5094", - наголосила І. Фріз.

Як повідомлялося, 31 травня кілька народних депутатів зареєстрували проект постанови (№4735) про звернення Верховної Ради в Палату представників Конгресу США про початок розгляду законопроекту №5094 "Акт стабільності та демократії в Україні".

Цей проект зареєстрований на сайті парламенту у вівторок, його ініціатори – перший віце-спікер Ірина Геращенко, депутати Ірина Фріз, Артур Герасимов, Марія Іонова, Олена Матузко, Сергій Кудлаєнко (усі – від фракції "Блок Петра Порошенка"), Ганна Гопко (позафракційна).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА