18:46 22.06.2016

Климпуш-Цинцадзе сподівається, що ПАРЄ не поверне російській делегації права голосу

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе сподівається, що ПАРЄ не поверне російській делегації права голосу

Віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що в разі позитивного вирішення питання участі російської делегації в роботі Асамблеї ПАРЄ удар отримають всі європейські інституції, але сподівається, що цього не станеться.

"Засмутило запланованими сьогодні дебатами в ПАРЄ щодо Росії (...) рішення про повернення права голосу Росії в ПАРЄ, передусім, буде це ударом по всіх європейських інституціях, красномовне зневажання яких РФ вже неодноразово демонструвала. Сподіваюся, що сьогодні в Страсбурзі усвідомлення цієї відповідальності й прагматизм візьмуть гору над популізмом і кремлівською пропагандою", - написала І.Климпуш-Цинцадзе на сторінці офісу віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в Фейсбуці.

Вона висловила переконання, що передчасно і безвідповідально вести діалог з парламентом, який протягом останніх двох років "робив все можливе для дестабілізації ситуації в Україні та руйнування системи міжнародної безпеки".

"Я підкреслюю: діалог з парламентом, який своїми діями і злочинним бездіяльністю вбиває українських громадян на Донбасі та переслідує кримських татар в окупованому Криму, - це порушення основних принципів західної цивілізації. Ізоляція - це менше, ніж світ може реагувати на порушення міжнародного права. Шкода, що зараз доводиться переконувати наших партнерів у доцільності й цього пасивного інструменту", - висловила думку І.Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, ПАРЄ позбавила російську делегацію в 2014 році права участі в голосуванні, в керівних структурах ПАРЄ і спостереженні за виборами в зв'язку з ситуацією навколо Криму і Донбасу. У 2015 році більшістю Асамблеї ці санкції були підтверджені.

У 2016 році російська делегація також була позбавлена права брати участь в роботі ПАРЄ, оскільки РФ не надала необхідні документи. Перед цим перший віце-спікер Держдуми, член делегації РФ в ПАРЄ Іван Мельников (КПРФ) заявив, що російська делегація не поїде на зимову сесію ПАРЄ, якщо до її початку звідти не надійде сигнал про готовність повернути в повному обсязі повноваження членам російської делегації.

Цієї середи відбудуться дебати щодо участі російської делегації в роботі ПАРЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА