18:34 15.03.2016

У "Блоці Петра Порошенка" закликають Кабмін забезпечити виконання закону про електронне декларування шляхом швидкого створення НАПК

2 хв читати
У "Блоці Петра Порошенка" закликають Кабмін забезпечити виконання закону про електронне декларування шляхом швидкого створення НАПК

Ухвалений Верховною Радою закон про електронне декларування доходів почне діяти в повному обсязі після створення Кабінетом Міністрів України Національного агентства із запобігання корупції (НАПК), яке займеться подальшим втіленням його в життя, зазначають у фракції "Блок Петра Порошенка".

"Після ухвалення закону про електронне декларування Кабінет Міністрів повинен створити Національне агентство із запобігання корупції. Найближчим часом це буде зроблено. Закон передбачає представлення нової декларації, яку розробить Нацагентство. Відповідно, якщо цього місяця НАПК не запрацює, все одно найближчим часом нові відомості потрібно буде подати відповідно до вимог закону", - цитує нардепа від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Мушака прес-служба партії у вівторок.

О.Мушак зазначив, що оскільки нова декларація буде доволі велика, над її складанням працюватиму команда юристів і особисто він.

Нардеп додав, що за надання недостовірних відомостей у декларації закон передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність: "У рамках цього закону був розділений і введений поріг - коли настає кримінальна, а коли адміністративна відповідальність. Кримінальна відповідальність настане за приховання інформації про майно і стан, вартість яких дорівнює або перевищує 250 мінімальних зарплат, що приблизно дорівнює 300 тис. грн, а адміністративна - від 100 до 250 тис. грн. Це нормальна практика".

Як повідомлялося, у вівторок, 15 березня, на пленарному засіданні Верховна Рада ухвалила внесений президентом України закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей представлення посадовцями декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році".

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв швидко підписати закон про електронні декларації та невідкладно направити його президентові України Петру Порошенку на підпис.

Як відомо, для початку процедури ухвалення рішення в ЄС про скасування віз для громадян України залишалися дві умови - прийняття змін до закону про електронне декларування, погоджених з ЄС, і запуск роботи Національного агентства із запобігання корупції. На засіданні у вівторок парламент ухвалив закон (№3755) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей надання посадовцями декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році" з пропозиціями президента України Петра Порошенка, погодженими з європейською стороною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА