14:30 11.02.2016

Порошенко: Ми з Лагард обговорили кроки, які потрібно зробити найближчим часом, зокрема ухвалити закони "безвізового пакета" і про приватизацію

3 хв читати
Порошенко: Ми з Лагард обговорили кроки, які потрібно зробити найближчим часом, зокрема ухвалити закони "безвізового пакета" і про приватизацію

Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку повідомив, що в середу ввечері мав телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, під час якої були обговорені подальші кроки співпраці.

"Я хочу сказати нашим ворогам і опонентам - ті, хто сподівався, що програма фінансування і програма нашої співпраці з МВФ призупинена - не дочекаєтеся. Навпаки - ми обговорили те, що треба прийняти найближчим часом", - цитує П.Порошенка прес-служба глави держави в четвер.

За словами президента, серед кроків, які необхідно здійснити Україні найближчим часом, - ухвалення низки законопроектів так званого безвізового пакета і виконання положень Меморандуму співробітництва з МВФ.

"Раджу, щоб уряд і Верховна Рада сконцентрувалися на прискоренні впровадження ефективного корпоративного управління найбільших підприємств України, продовжили реалізацію і імплементацію програми корпоративного управління НАК "Нафтогаз". Першого ж пленарного тиждня прохання, щоб ми сконцентрувалися і проголосували законодавство про приватизацію, і закони про безвізовий режим", - наголосив глава держави.

Він висловив сподівання, що до кінця поточного тижня отримає всі законопроекти від уряду і зазначив, що парламент має розглянути їх як невідкладні.

За словами П.Порошенка, це будуть зміни до закону про призначення антикорупційного прокурора, що повністю узгоджені з МВФ і опрацьовані урядом, питання роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, питання спецконфіската.

Глава держави також закликав народних обранців не лише на словах декларувати підтримку проєвропейського спрямування країни, а й підтримувати його діями.

К.Лагард заявила, що МВФ складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією.

"Я занепокоєна тим повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зменшенні впливу корисливих інтересів на політику. За відсутності помітних зусиль надати новий поштовх реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною", - зазначалося в заяві глави МВФ.

"Україна ризикує повернутися до практики невдалих економічних кроків, яких і так вистачало в її нещодавній історії. Життєво важливо, щоб зараз дії лідерів України повернули країну на обнадійливий шлях реформ", - додала К. Лагард.

Того ж дня ввечері в прес-службі глави Української держави повідомили, що під час телефонної розмови П.Порошенко і К.Лагард домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, які нададуть нового імпульсу відносинам з Міжнародним валютним фондом.

Пізніше на сайті МВФ був оприлюднений прес-реліз за результатами переговорів П.Порошенка і К.Лагард, в якому директор-розпорядник фонду назвала розмову з президентом України конструктивною.

"Президент запевнив мене у своїй незмінній прихильності реформам, зокрема вдосконаленню управління та боротьби з корупцією. Ми домовилися щодо принципу дорожньої карти дій і пріоритетних заходів для забезпечення оперативного прогресу в рамках програми, що допоможе утримати Україну на шляху до надійного і стійкого зростання" , - йдеться в заяві Лагард.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА