16:11 08.02.2016

ВККСУ потрібно оголосити конкурс на посади суддів Верховного Cуду

2 хв читати
ВККСУ потрібно оголосити конкурс на посади суддів Верховного Cуду

Верховний Cуд України очікує від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) оголошення конкурсу на добір суддів Верховного Cуду - з визначених законом 48 суддів у Верховному суді зараз здійснюють правосуддя 36 суддів, зазначає голова суду Ярослав Романюк.

"Згідно з законом про судоустрій і статус суддів визначено штатну кількість суддів Верховного Суду – 48 осіб. На сьогоднішній день у трудових відносинах із Верховним Судом перебуває 39 суддів", - сказав Я. Романюк на прес-конференції в понеділок у Києві.

Водночас, він повідомив, що 8 січня підписав наказ про звільнення судді Верховного Суду Віктора Кривенка, який призначений на посаду судді Конституційного Суду України.

"З 39 суддів, які перебувають у трудових відносинах із Верховним Судом, двоє – (Юрій – ІФ) Титов і (Микола – ІФ) Гусак - перебувають у відрядженні, оскільки перший працює у Вищій кваліфікаційній комісії, а другий - у Вищій раді юстиції і позбавлені права брати участь у здійсненні правосуддя. Суддя (Василь – ІФ) Онопенка поки ще не звільнений, у нас ще немає постанови Верховної Ради з мокрою печаткою, але, так як йому виповнилося 65 років, а це критичний вік для судді Верховного суду, після якого суддя не має права брати участі у правосудді, то він і не здійснює правосуддя",- розповів голова Верховного Ссуду.

Тобто, як пояснив Я. Романюк, фактично з 39 осіб "36 суддів на сьогоднішній день мають право здійснювати правосуддя".

Окрім цього, додав голова суду, до кінця 2016 року ще двом суддям Верховного суду виповниться 65 років. "Тобто, наші лави ще більше порідшають, і ми з нетерпінням чекаємо, що Вища кваліфікаційна комісія оголосить конкурс і публічно, прозоро, на конкурсних засадах відбуватиметься підбір претендентів на посади суддів Верховного Суду",- сказав голова суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА